Wikipedia på bokmål fyller 7 år

Fra Wikinytt

Målform: Bokmål - Dato: 27. november 2008 - Oppdater siden - Rediger artikkelen - Flere nyheter

Denne artikkelen nevner Wikimedia eller et av Wikimedias prosjekter. Vær oppmerksom på at Wikinytt er et Wikimedia-prosjekt.


Wikipedia på bokmåls logo
Foto: Wikimedia Foundation, Inc

Norge: Wikipediabokmål og riksmål fyller denne uken 7 år, og vil snart også runde 200 000 leksikonartikler.

Norsk Wikipedia ble først opprettet 26. november 2001 med adressen no.wikipedia.com, og var blant de første utgavene som ble opprettet. I begynnelsen av 2002 ble det skrevet noen artikler, men siden lå prosjektet helt brakk frem til høsten 2003, da det ble startet opp igjen. Etter at programvaren var oversatt skiftet man 15. desember samme år fra UseModWiki til den nye programvaren utviklet av Magnus Manske, som ble kalt «fase III» (forløperen til dagens MediaWiki). Antallet aktive brukere har steget jevnt siden.

Norsk Wikipedia var i utgangspunktet fellesutgave for alle målformer. Høsten 2004 ble det opprettet en egen nynorsk utgave, og i mars 2005 ble det stemt over hvilke målformer som skulle benyttes på no.wikipedia.org, og det ble avgjort at no.wikipedia.org skulle bruke bokmål og riksmål.

I løpet av årets siste måneder vil Wikipedia på bokmål trolig også runde 200 000 artikler. Wikinytt vil komme tilbake med mer om dette når passeringen skjer.

Relaterte nyheter[rediger]

Kilder[rediger]

Wikipedia
Wikipedia
Wikipedia har en artikkel om Norsk Wikipedia.