Hopp til innhold

Engelsk Wikipedia har en million artikler

Fra Wikinytt

Målform: Bokmål - Dato: 2. mars 2006 - Oppdater siden - Rediger artikkelen - Flere nyheter

Denne artikkelen nevner Wikimedia eller et av Wikimedias prosjekter. Vær oppmerksom på at Wikinytt er et Wikimedia-prosjekt.
Internett
Relaterte saker
Wikipedia
Wikipedia
Mer informasjon om internett på Wikipedia:


Engelsk Wikipedias logo
Foto: Wikimedia Foundation

England: / USA: Klokka 00:09 i dag norsk tid fikk den engelske utgaven av nettleksikonet Wikipedia sin artikkel nummer 1 000 000. Til sammenligning har det største tradisjonelle leksikonet, Encyclopædia Britannica, rundt 120 000 artikler. Denne milepælen markerer et viktig punkt i Wikipedias korte historie.

Artikkel nummer 1 000 000 handler om Jordanhill jernbanestasjon, en jernbanestasjon i Glasgow i Skottland. Ewan MacDonald, under brukernavnet «Nach0king», som var bidragsyteren som opprettet artikkelen, innrømmer at det ikke var helt tilfeldig at hans artikkel ble nummer en million; som flere andre hadde han redigert Wikipedia i løpet av kvelden i håp om å få nummer én million.

Jimmy Wales, Wikipedias grunnlegger, sier at han er begeistret over at artikkelen var om Jordanhill jernbanestasjon, fordi det er et emne ingen vanlige leksikon ville ha hatt informasjon om, og at det viser hvordan Wikipedia reflekter behovene og interesseområdenene til vanlige mennesker, og ikke kun det akademikere synes er viktig å ha i et leksikon.

Feiring på IRC[rediger]

Milepælen ble feira med en fest på IRC-nettverket Freenode, i kanalen #wikipedia-countdown. I kanalen kjørte et IRC-script av wikipdianeren «Ems2», som tellet ned artiklene. Til sammen 733 chattere kom inn på kanalen, som var stengt for chatting. Chatting ble slått på de første 40 sekundene etter at milepælen hadde kommet, og over 3 000 gratulasjonsmeldinger kom inn på den tiden.

Relaterte nyheter[rediger]

Kilder[rediger]