Hopp til innhold

Wikimania 2008

Fra Wikinytt

Målform: Bokmål - Dato: 19. juli 2008 - Oppdater siden - Rediger artikkelen - Flere nyheter


Det nye biblioteket
Fakta
Biblioteket i Alexandria er det nye biblioteket i Alexandria. Selv om Alexandria lenge hadde hatt et universitetsbibliotek, så var det ikke like berømt som det gamle. Helt fra 1960-årene har man derfor ønsket seg et nytt studiesenter med bibliotek.

I 1990-årene begynte man å bygge, i nærheten av stedet hvor det berømte biblioteket lå, og i 2003 åpnet man det nye og svært moderne biblioteket.

Fakta fra Wikipedia

Egypt: Wikimania 2008 ble arrangert i Alexandria i Egypt med en norsk deltaker, Jon Harald Søby.

Konferansen arrangeres i det nye biblioteket som åpnet i 2003 og som ble tegnet av det norske arkitektfirmaet Snøhetta.

Talere på åpningsseremonien var hovedorganisatoren for konferansen, Mohamed Ibrahim, Dr. Ahmed Darwish, den egyptiske administrasjonsministeren Florence Devouard, en representant for det avgående styre i Wikimedia Foundation og Jakob Voss fra programkommiteen.

Temaet for konferansen var Endring av kunnskapsform, og valget av stedet var ment som en håndsrekning til arabiske og afrikanske samfunn.

Papirutgave av dewp ble presentert på konferansen: Det tyske mediehuset Bertelsmann skal gi ut en bok med de 50.000 mest populære artiklene fra den tyske versjonen av Wikipedia, som får 1 euro per eksemplar i royalties.

Wikinews
Wikinews
Denne artikkelen inneholder førstehåndsjournalistikk av en Wikinytt-bruker. Se diskusjonssiden for mer informasjon. Førstehåndsartikler kan oversettes gjennom WORTNET.
Denne artikkelen nevner Wikimedia eller et av Wikimedias prosjekter. Vær oppmerksom på at Wikinytt er et Wikimedia-prosjekt.