NRK-streikende raser

Fra Wikinytt

Målform: Bokmål - Dato: 31. mai 2006 - Oppdater siden - Rediger artikkelen - Flere nyheter

Kultur
Kultur
Relaterte saker
Mer informasjon om kultur på Wikipedia:


De streikende i NRK raser over ledelsen
Foto: Ben
Oslo
Norge

Oslo: Etter at journalister og teknikere i NRK gikk ut i streik kl. 15.01 onsdag, har NRK hatt en komplett sendeflate uten nyheter. Blant annet har NRK sendt Forbrukerinspektørene. Nå raser de streikende.

På NRKs radiokanal NRK P1 sendes Radio Oslofjord, på P2 sendes Alltid Klassisk og på P3 sendes NRKs trance og tekno-kanal mp3. I tillegg sendes innkjøpte og ferdige egenproduksjoner på NRK1. Et av disse programmene er Forbrukerinspektørene som var satt opp på det opprinnelige sendeskjemaet. Men forhandlingsleder i NRKJ, Leif-Kjartan Bjørsvik, sier til NA24 Propaganda at NRKJ vil oppfordre NRK til å ikke sende programmer som er produsert av fagforeningens streikende medlemmer.


LES OGSÅ: Streik i NRK


NRKJ har nå bedt Norsk Journalistlags (NJs) advokater om å se på lovligheten av det NRK nå velger å sende. - Alt som bidrar til å svekke en effektiv streik liker vi dårlig. Vi følger derfor nøye med på hva NRK sender, og har fått NJs advokater til å gjøre det samme, sier talsmann for de streikende NRK-journalistene til VG Nett. NRK på sin side hevder å ha alt på sitt tørre. - Vi har flere programmer som er forhåndslaget og innkjøpte. Men det vil ikke være noen nyhetssendinger på TV, opplyser kommunikasjonssjef Sigurd Sandvin i NRK til VG Nett.

Relaterte nyheter[rediger]

Kilder[rediger]