Streik i NRK

Fra Wikinytt

Målform: Bokmål - Dato: 31. mai 2006 - Oppdater siden - Rediger artikkelen - Flere nyheter

Kultur
Kultur
Relaterte saker
Mer informasjon om kultur på Wikipedia:


Det er nå streik i NRK
Foto: Ben
Oslo
Norge

Oslo: / Norge: Etter 14 timers overtidsforhandling, går alle journalister i NRK ut i streik fra klokken 15.01 onsdag 31. mai. Bislett Games og deler av fotball-VM står i fare for å ikke komme ut til norske stuer.

Klokken 14.00 gikk den utvidete forhandligsfristen ut mellom Norsk Journalistlag (NJ), LO Stat og arbeidsgiveren NRK. Dette fører til at omtrent 1500 NJ-organiserte journalister og omtrent 930 LO Stat ansatte i NRK er i streik fra klokken 15.01. De to andre gruppene i forhandlingene (YS og Akademikerne) kom til enighet med NRK.

De umiddelbare virkningene av streiken er at programtilbudet blir redusert, og alle nyhetssendinger går ut. Det blir sendt innkjøpte programmer og serier. Likevel står blant annet sendingene fra Bislett Games og kampene i fotball-VM som NRK skulle sende i fare. NRK har ansvaret for å kringkaste opptakene fra Bislett Games til andre kanaler rundt om i verden.

- Jeg synes det er leit for NRK og ikke minst alle våre seere og lyttere, sa kringkastingssjef John G. Bernander, kringkastingssjef i NRK.

Kravet fra arbeidtakernes side var en generell lønnsøkning på 16 000 kroner og mer fritid. NRK etterkom ingen av kravene, og tilbød 11 900 kroner i lønnsøkning. Tilbudet fra NRKs side var høyere enn rammen i lønnsoppgjøret som staten hadde nylig, melder Bernander til Dagbladet.no.

Slutt[rediger]

- Om snaue 40 sekunder går alle journalister her i NRK ut i streik. Så, for å gjøre en lang historie kort: Dette er den siste nyhetssendingen på, ja hvem vet? Takk for nå.

Dette var de siste ordene Christian Borch sa i nyhetssendingen klokken 15.00, deretter forlot han, og alle andre ansatte som ble tatt ut i streik, alt arbeid klokken 15.01.

Relaterte nyheter[rediger]

Kilder[rediger]