Bob Dylan har avtalt møte med Svenska Akademien

Fra Wikinytt

Målform: Bokmål - Dato: 24. april 2024 - Oppdater siden - Rediger artikkelen - Flere nyheter

Den svenske Nobel komiteen annonserte 13. oktober i fjor at årets pris I litteratur ble tildelt Dylan, men stjernen har glimtet med sitt fravær fra den svenske hovedstaden for å motta sin pris.

I løpet av helga holder Dylan to konserter ved Waterfront I Stockholm, men det var før hans ankomst var det fortsatt ikke kommet inn noen melding om en takketale. Reglene sier dog at en takketale må være holdt innen 10. Juni for at vinneren skal kunne få utbetalt sin pengepremie, som I Dylans tilfelle tilsvarer ca. 8 millioner svenske kroner.

Nå ser det midlertid ut til å ha snudd da Bob Dylan har avtalt et møte med Svenska Akademien i Sverige hvor han vil få utlevert bade medalje og diplom. Dylan kommer dog ikke til å avholde sin takketale på tradisjonelt vis ved dette besøket, men har heller valgt å avlevere en allerede innspilt tale. Det er ikke første gang en vinner har valgt å gjøre dette, og sist gang var i 2013 da Alice Munro ble tildelt Nobelprisen i litteratur.

For de som kunne tenke seg å få med seg dette, vil det være umulig da seansen vil foregå uten publikum og presse til stede.

Bob Dylan har nylig utgitt sitt nye album Triplicate, og vil spille for fulle hus i Oslo Spektrum tirsdag 4. april.
Kilder[rediger]