Hopp til innhold

Sommer-OL: Dale Oen med olympisk rekord - igjen!

Fra Wikinytt

Målform: Bokmål - Dato: 10. august 2008 - Oppdater siden - Rediger artikkelen - Flere nyheter

Sommer-OL 2008
Sommer-OL 2008
Relaterte saker
Wikipedia
Wikipedia
Mer informasjon om sommer-OL 2008 på Wikipedia:


Kina: Alexander Dale Oen satte olympisk rekord både lørdag og søndag. Rekorden er kun tre hundredeler fra verdensrekorden.


Den nye olympiske og europeiske rekorden på 100 meter bryst lyder på 59,16 minutter, ikke langt fra verdensrekorden på 59,13.

- Det var et bra løp, og jeg merker at jeg har kontroll. Jeg fikk gjort det jeg skulle, sa Dale Oen til NRK Sport etter løpet.

- Tiden var god. Det føltes bra teknisk, og vendingen var mer avbalansert enn i går, sa han til NRK Sport.

- Jeg føler meg sterk, sier Dale Oen til NRK Sport foran finalen.

Gullfavoritt

Dale Oen er dermed blitt gullfavoritt foran finalen i 100 meter bryst mandag, men selv vil han ikke snakke om OL-gull.

- Er Dale Oen gullfavoritt nå?, spørr VG Nett. - I andres øyne er han kanskje det. Ikke i våre øyne, svarer trener Leganger-Hansen til VG Nett.

- Han vil ikke klare det

Den amerikanske svømmeren Brendan Hansen mener at Dale Oen ikke vil klare å vinne finalen.

- Han har ikke vært i en olympisk finale før. Jeg skal sørge for at han føler presset fra bane to, sier Hansen til VG Nett.

- Jeg hadde en drøm i natt - og jeg ringte broren min om den: «Jeg har drømt at jeg tok gull og at jeg vant fra bane to», sier amerikaneren til OLs egen informasjonstjeneste, gjengitt på VG Nett.

- Kitajima og Hansen vil definitivt komme sterkt i finalen. Jeg har stor respekt for mine konkurrenter, og jeg vet at de vil presse meg hele veien, svarer Dale Oen.

Heiberg legger om planer

Gerhard Heiberg vil nå legge om sine planer for mandagen for å kunne følge Dale Oen i finalen, etter at han er gjort oppmerksom på svømmerens sterke semifinale av NTB.

– Jeg har ikke helt fått fulgt med i dag. Hvordan har han gjort det? Hva sier du? Er han favoritt til gull? Når går løpet? Jeg rigger om på planene mine for den dagen. Uansett hvem jeg hadde planer om å møte, de må vente på meg til etter dette. Jeg skal følge Dale Oen, sier Heiberg.

Kilder


Relaterte nyheter
Wikipedia
Wikipedia
Wikipedia har en artikkel om Alexander Dale Oen.