Hopp til innhold

Alexander Dale Oen tok tre medaljer under svømme-EM i Nederland

Fra Wikinytt

Målform: Bokmål - Dato: 25. mars 2008 - Oppdater siden - Rediger artikkelen - Flere nyheter

EINDHOVEN, NEDERLAND: Alexander Dale Oen tok hele tre medaljer under europamesterskapet i svømming i Eindhoven i Nederland. Han oppnådde gullmedaljen på 100 meter brystsvømming, da han i finalen onsdag svømte inn til tiden 59,76 og ny europeisk rekord i langbane.

Dale Oen tok sølvmedalje på 200 meter bryst, der han svømte inn til tiden 1.00,11 og ny nordisk rekord, samt at han på 50 meter bryst svømte inn til tiden 27,53 og nok en sølvmedalje og ny nordisk rekord.

Gullmedaljen til Dale Oen ble historisk da han som første norske herresvømmer noen sinne vant en distanse i EM. Den eneste som tidligere har vunnet EM-gull er Irene Dalby som i 1991 vant 400 meter og 800 meter fri.

Ingen bonus[rediger]

President Per Rune Eknes i svømmeforbundet uttalte den 25. mars til VG-nett at Dale Oen ikke kan forvente seg noen nevneverdig bonus som følge av sine prestasjoner under EM i Nederland. «De midlene vi har, må vi bruke på aktivitet. Vi har ingen sponsor for elitelandslaget. Det har vi ikke hatt på ti år.»

Den eneste bonusen som er satt av til norske svømmere er 2000 kroner for hver nye norske rekord som settes, noe som tilsier at Dale Oen tjener 10 000 kroner til sammen for sine fem nye norske rekorder under stevnet.

Diskvalifisert i stafetten[rediger]

Mandag svømte Alexander Dale Oen 4x100 meter medley stafett sammen med Kim Torry Simmenes, Gard Kvale og Robin Dale Oen. Laget hadde som mål å kvalifisere seg til OL i Bejing i august, men da Alexander tyvstartet sin etappe ble laget diskvalifisert. Selv om laget ikke hadde blitt diskvalifisert ville de ha svømt ca 3 sekunder raskere.

Kilder[rediger]

Wikipedia
Wikipedia
Wikipedia har en artikkel om Alexander Dale Oen.