Hopp til innhold

Sommer-OL døgnet rundt i NRK

Fra Wikinytt

Målform: Bokmål - Dato: 9. mai 2008 - Oppdater siden - Rediger artikkelen - Flere nyheter

Sommer-OL 2008
Sommer-OL 2008
Relaterte saker
Wikipedia
Wikipedia
Mer informasjon om sommer-OL 2008 på Wikipedia:


Norge: Det kan bli sendinger 24 timer i døgnet fra NRK i sommerens ol i Beijing. - Det kan bli døgnkontinuerlige sendinger fra OL, bekrefter redaksjonssjef Sjur Molven overfor NTB.

Det er på NRK2 NRK vurderer om det skal bli sendinger hele døgnet, men sendingene vil uansett starte klokken 03.00 på begge NRKs kanaler (NRK1 og NRK2) og vil vare frem til klokken 18.00. Beijing ligger seks timer foran Oslo, og derfor må sendingene starte om natten. Klokken 18.00 vil det bli magasiner på NRK2, mens det vil bli OL-magasin på NRK1 fra klokken 19.30 til 21.00. I tillegg kan det bli reprisesendinger etter magasinene på NRK2 og utover natten, til øvelsene vil starte opp igjen klokken 03.00. NRK.no vil også vise mange øvelser, både i reprise og direkte.

500 timer OL-TV

Tilsammen vil NRK med dette vise over 500 timer fra sommer-OL på to kanaler i løpet av 16 dager, noe som er en økning på 180 timer i forhold til sommer-OL i Aten i 2004.

Tidenes satsing

Dette vil bli tidenes satsing på OL i NRK.

- Det kan du trygt kalle det. Aldri tidligere har så mye vært vist fra et sommer-OL, sier redaksjonssjef Sjur Molven til NTB.

40 i Beijing - 150 i Oslo

40 personer vil jobbe med sendingene fra Beijing, og 150 personer vil jobbe med sendingene fra Oslo.

Fantastisk mye bra idrett

- Det vil vises fantastisk mye bra idrett. Folk synes dette er et av årets høydepunkter. Nordmenn er ekstremt opptatt av idrett, og OL er jo bare hvert fjerde år, sier Molven.

Noe for enhver smak

- De viktige øvelsene vil gå på hovedkanalen, men OL er så mye mer. Vi sender parallelt i to kanaler, slik at de som er lidenskapelig opptatt av for eksempel landhockey eller basketball også får sett det.

Ikke like gode seertall

- Vi kan kanskje ikke forvente like sterke tall på direktesendingene som vi har opplevd før under OL i Europa. Tidsforskjellen gjør at vi må tenke annerledes, og vi skal være flinke til å vise høydepunkter utover dagen, sier Sjur Molven.

Ikke interressert i sport?

- Bruk av-knappen, gå ut og finn på noe kjempeartig. Verden ligger klar til bruk. Og det er masse bøker på biblioteket, sier Ingerid Stenvold til NTB.

Kilder