Hopp til innhold

Posten endrer logo og lanserer Bring

Fra Wikinytt

Målform: Bokmål - Dato: 5. september 2008 - Oppdater siden - Rediger artikkelen - Flere nyheter

Posten Norges nye logo
Brings logo

Norge: Posten offentliggjorde i dag sin nye logo (vist til høyre); de lanserer samtidig Bring.

Dette er ifølge Adressa norgeshistoriens største omprofilering; Posten skal bruke tre år og flere hundre millioner kroner på omprofileringa. 5000 poststeder, 10 000 biler og 20 000 uniformer skal etter planen gjøres om. Den nye logoen er en sirkel som er delt i to vannrett, med en mindre sirkel inni (se logoen til høyre).

Samtidig lanserte Posten merket Bring. De siste årene har Posten brukt over fem milliarder kroner på å kjøpe opp 30 transportfirmaer i rundt om Norden, og disse går nå over til et felles varmerke, Bring. Brings logo er den samme som Postens, bare at den er snudd på hodet og har grønt i stedet for rødt (se logoen til høyre).

Det praktiske ved omlegginga vil etter planen koste 300 millioner kroner. Hvor mye det svenske designselskapet Grow og reklamebyrået McCann får vil ikke Posten oppgi.

Reaksjonene på logoendringa har ikke latt vente på seg. Til NA24 sier Line Støtvig fra designbyrået Tangram at hun hadde fryktet et slikt resultat, der posthornet er forandra til det ugjenkjennelige og logoen blir som enhver annen moderne logo. Anniken Fjelberg fra Dinamo Design forstår endringa, og sier at Posten har valgt å gjøre et stort sprang i stedet for å bare gjøre en liten endring. Partileder i Rødt, Torstein Dahle, raser imidlertid over pengebruken.

Kilder
Wikipedia
Wikipedia
Wikipedia har en artikkel om Posten Norge.