Hopp til innhold

Lidl gir opp i Norge - Rema 1000 overtar

Fra Wikinytt

Målform: Bokmål - Dato: 14. mars 2008 - Oppdater siden - Rediger artikkelen - Flere nyheter

Lidl gir opp i Norge og selger sine butikker til Rema. Her fra Lidl i Nordfjord
Foto: Minekanaler.org }
Lidl selger til Rema 1000
Foto: Sandivas

Tyske Lidl gir opp sin virksomhet i Norge, og tyskerne selger butikkene til Rema 1000.

Reitangruppen vil overta alle Lidls 50 norske utsalgssteder, hovedkontoret, utviklingskontor og logistikksystemer.

Investerer i andre land

[rediger]

Da Lidl startet de første norske butikkene i 2004, sa de at de skulle erobre det norske dagligvaremarkedet, preget av prisbevisste kunder. De skulle være større enn Rema, Coop og Rimi/ICA. Men det har ikke slått til, og nå har de funnet ut at det er mer fornuftig og investere penger i butikker i andre land i Europa enn å fortsette med butikkene i Norge.

Har tillit

[rediger]

Werner Evertsen i Lidl Norge sier at de har full tillit til at Reitangruppen vil fotsette Lidls gode forbindelser til Lidls ansatte, kunder og leverandører.

Hemmelig salgsum

[rediger]

Odd Reitan vil ikke si noe om salgsummen, og sier at de er blitt enige med Lidl om å ikke si noe om det. Reitangruppen vil overta butikkene så snart som mulig, men ikke alle vil bli Rema-butikker, fordi de ligger for nære allerede eksisterende Rema-butikker. Med dette oppkjøpet vil Rema 1000 øke sin markedsandel, per i dag er den i Norge på 16,9 prosent. Rema 1000 har nå i dag 408 butikker i Norge, og 586 butikker tilsammen i de landene Rema er etablert i, Norge, Sverige, Danmark og Slovakia. Lidl hadde en markedsandel på 1,8 prosent med sine 50 butikker. Lidl-kjeden er Europas største, med over 7000 butikker i 20 land rundt om i Europa.

Konkurransetilsynet er orientert om den nye avtalen.

Kilder