Hopp til innhold

Wikinytt-diskusjon:Forside/Forside

Sideinnholdet støttes ikke på andre språk.
Nytt emne
Fra Wikinytt
(Omdirigert fra «Wikinytt-diskusjon:Forside»)
Siste kommentar: for 14 år siden av Skippern i emnet Abonement/Syndikasjon
Archive
Arkiv


Request flag for User:Datamaskin[rediger]

Operator: User:White Cat (Commons:User:White Cat) - En-N, Tr-4, Ja-1
Bot name: Datamaskin
Tasks: Interwiki linking, double redirect fixing, commons delinking (for cases where commonsdelinker fails)
Existing flags: Bot has a flag on wikimedia (meta,commons) wikipedia (ar, az, de, en, es, et, fr, is, ja, ku, nn, no, ru, sr, tr, uz, simple)
-- Cat chi? 23. feb 2008 kl. 23:39 (CET)

Utenriks/Innenriks[rediger]

Har brukt kategoriseringene utenriks og innenriks av gammel vane, men de kan forsåvidt endres til andre begrep. Det jeg bruker de til er verdensnyheter vs nasjonale nyheter. Utenriks som begrep brukes gjerne der to eller flere land relaterer til hverandre i en sak. Innenriks blir gjerne gitt en lokal kontekst "i Norge", men det kan like gjerne være en innenrikssak i et annet land. Jeblad 8. apr 2008 kl. 22:06 (CEST)

Det er viktig at en distriktssak ikke nødvendigvis er en innenrikssak. Den siste er en sak av nasjonal betydning, mens den første er viktig for distriktet det er snakk om. Det bør etter min mening ikke gjøres noen distinksjon på omfang av distriktet, men distriktet bør kunne representeres med en portal. På mange måter vil denne være lik forsiden, men den vil fokusere på lokale forhold. Jeblad 8. apr 2008 kl. 22:55 (CEST)

Luft[rediger]

Det er blitt for trangt mellom elementer og det er nødvendig å få inn noe luft, fortrinnsvis ved å legge på passende marger. Jeblad 8. apr 2008 kl. 22:36 (CEST)

For mye innenriks[rediger]

Slik forsida er nå er to av de tre hovedrubrikkene om Norge. Jeg synes det blir veldig skjeivt, i og med at verden (og dermed majoriteten av nyheter) er større enn Norge. Foreslår å gjøre det om til én norgesrubrikk og én verdensrubrikk, og en topphistorierubrikk som kan ha både innen- og utenriksnyheter. Jon Harald Søby 28. aug 2008 kl. 13:52 (CEST)

Ja, det er masse med layouten som ikke fungerer særlig bra.
Jeg foreslår å beholde de tre toppnyhetene, fjerne de tre søylene under og erstatte dem med Siste 20 nyheter fra Wikinytt, og å ta de fem nederste søylene og gjøre skriften mye mindre og plassere dem inn i en egen ramme/søyle som ligger langs høyresiden.
Og så hadde det vært kult om der var plass til å legge infobokser (eller hva det er de heter) inn på forsiden. Wikinytt følger OL, Wikinytt følger presidentvalget, osv.
Forstår du forresten hvorfor gamle nyheter driver å legger seg opp på listene? Jeg har forsøkt å eksperimentere litt, men jeg er ikke særlig flink med koding...
Og selv om layout er aller viktigst så hadde toppen på kransekaken vært om vi fikk satt opp en RSS-feed. De har det på Wikinews, og de sier at det er mulig å adoptere scriptet de bruker. Djevelunge 28. aug 2008 kl. 14:59 (CEST)
Jeg kan ha forståelse for det at det blir lite oppdatert i Innenriks/Distriktene, og kan gå med på en endring av dette. Men jeg vet ikke om en topphistorierubrikk da er den rette vegen å gå, da det kan bli uklart hvor ting bør plasseres (spesiellt for nye brukere, som vi trenger). De to første forslagene fra Djevelunge høres interessante ut, men det må ikke komme en Siste nytt-boks istedet for Distriktene, da det da kun vil bli de samme sakene som i Innenriks/Utenriks, som Jeblad påpeker her. Mvh. Marius2 28. aug 2008 kl. 18:38 (CEST)
Hei, beklager sen respons. Ingenting i veien for å beholde «Distriktene», men jeg mener layout nå er noe klumpete, og at forsiden kunne vært pakket mer sammen. Litt av problemet er at i perioder der det skrives mye forsvinner nyhetene for hurtig fra forsiden. Jeg prøver med å øke antall listede saker til ti for toppsakene og syv for de nederste for å bøte på dette. Jeg mener dette bedre får frem stoffet som ligger på Wikinytt. Hva syns dere? Djevelunge 17. okt 2008 kl. 16:25 (CEST)
Jeg syns det ser helt greit ut. Forsiden kunne kanskje trenge noen flere endringer, skal se på litt på den nå. En av grunnene til at jeg la til den siste nyheten som «toppsak» (øverst på alle sider) var nettopp også å få frem stoffet på Wikinytt bedre (for eksempel for de som kommer fra en lenke i en artikkel på Wikipedia). Vi kan sikkert trenge flere «følger»-maler (for eksempel {{Sport}}). Mvh. Marius2 17. okt 2008 kl. 16:34 (CEST)
Hva syns dere om den endringen jeg gjorde i {{Forside/Sport}}? Jeg har tenkt å legge inn slike i de andre boksene der også, hvis ingen protesterer. Mvh. Marius2 17. okt 2008 kl. 16:37 (CEST)
Ser bra ut :) Hvor gjorde du det? Jeg kan ikke se at du har redigert på forsiden...
Klarer du å få datoene til å stå bak overskriftene også? Helst i liten skrift? Djevelunge 17. okt 2008 kl. 16:45 (CEST)
Jeg redigerte i Mal:Forside/Sport. Jeg vet ikke, jeg skal se på det. Mvh. Marius2 17. okt 2008 kl. 16:51 (CEST)
Ok. Jeg regner med datoen knyttes til addfirstcategorydate=true, men jeg vet ikke hva jeg skal gjøre med det... Djevelunge 17. okt 2008 kl. 16:58 (CEST)
Jeg finner ikke ut noen måte på å få dette gjort på. Mvh. Marius2 17. okt 2008 kl. 17:40 (CEST)

Ok, plaserer det blant de andre «finner ut av det etterhvert» :) Djevelunge 17. okt 2008 kl. 18:06 (CEST)

Nå har jeg gjort datoene litt mere «anonyme» i alle fall. Mvh. Marius2 18. okt 2008 kl. 15:58 (CEST)

Rette farger[rediger]

Kan noen rette fargene, slik at de blir slik som før jeg la inn linkene? Mvh. Marius2 1. sep 2008 kl. 17:16 (CEST)

Fint, men gjerne Sport, Kultur, Politikk, Økonomi og Skråbikk også :)

Jeg synes vi bør flytta forsida til Wikinytt:Forside, sånn at den ikke ligger i hovednavnerommet. Tittelen på sida vises jo ikke, og tittelen i nettleseren kan endres ved hjelp av MediaWiki:Pagetitle-view-mainpage. Dette vil også løse problemet med at forsdida kategoriseres via Mal:Portal. Jon Harald Søby 2. sep 2008 kl. 21:13 (CEST)

Jeg har ingenting i mot dette, det er jo ingen stor forskjell. Mvh. Marius2 2. sep 2008 kl. 21:23 (CEST)
Okei, jeg flytta. Du må endre MediaWiki:Mainpage (til Wikinytt:Forside), MediaWiki:Pagetitle-view-mainpage (til Wikinytt) og nederste blokka på MediaWiki:Monobook.css til følgende:
body.page-Wikinytt_Forside .firstHeading {
  display:none;
}
Jon Harald Søby 2. sep 2008 kl. 21:40 (CEST)
Sånn? Mvh. Marius2 3. sep 2008 kl. 07:41 (CEST)
Jess, ille bra! Ser nå at det er en liten ting til som må endres – linja * mainpage|mainpage i MediaWiki:Sidebar må endres til * mainpage|mainpage-description, så tror jeg vi skal være i mål. Jon Harald Søby 3. sep 2008 kl. 12:14 (CEST)
Nå har jeg ordnet det (har vært på leirskole de siste dagene, med verken mobildekning eller data) Mvh. Marius2 5. sep 2008 kl. 14:47 (CEST)

Flere bilder/ingresser på forsiden[rediger]

Jeg ønsker meg flere bilder og ingresser på forsiden. Jeg har begynt å vente med å sette ned topp-nyhetene i de nederste kolonnene til det kommer en ny oppe, så de samme nyhetene ikke står oppført to ganger. Det hjelper litt, men det hadde vært fint med flere også.
Kanskje erstatte "siste nytt" øverst på forsiden med ingressen og bildet til siste nyhet?
Kanskje noen flere tema-kolonner også kunne hjulpet? Gjerne noen som vi byttet ut etter som nye temaer ble aktuelle, f.eks "Det amerikanske valget" eller "Finanskrisen".
Og så ønsker jeg meg en kolonne som viser "Ti siste fra engelsk Wikinews". Vi har jo ikke dårlig plass... Djevelunge 6. des 2008 kl. 13:36 (CET)

Jo, forsiden trenger kanskje en litt ny «look». Men å erstatte Siste nytt som står øverst på alle sider med noe annet på forsiden, vil jeg tro er ganske vanskelig. Ti siste fra engelsk Wikinews tror jeg også blir vanskelig, hvis det ikke oppdateres manuelt da, men det har vist seg å være vanskelig nok å få oppdatert w:Mal:Siste fra Wikinytt på Wikipedia (eller er det ingen som har sett den?)... Mvh. Marius2 6. des 2008 kl. 20:06 (CET)
Ja, alt på forsiden er litt stort, spør du meg. Layouten kunne med fordel vært gjort mer kompakt, for eksempel ved bruk av mindre fonter. Kanskje en ide å erstatte kolonnene med infobokser? Det brukes mindre fonter der.
Jeg kan dessverre ikke nok om det tekniske til å kunne foreslå noe om hvordan en dynamic pagelist/infoboks skal kunne fange opp hvilke nyheter som blir publisert på wikinews. Det begynner forøvrig å bli litt irriterende å vite så lite om det. Jeg kan liksom ikke se for meg at det ikke skal være mulig å hente en "feed" fra en annen wiki, og regner med at det er noe man kan lese seg til.
For å begynne med begynnelsen: hva heter egentlig den formen for script vi bruker til å lage maler? XML? CSS? Det hadde hjulpet litt å vite hvor jeg skal begynne å lete...
Nei, jeg har ikke sett/fått med meg w:Mal:Siste fra Wikinytt. Skal prøve å huske på det fra nå av. Kanskje vi etterhvert burde lage en liste over hvilke maler som bør oppdateres og hvordan? Begynner å bli endel av dem... :) Djevelunge 7. des 2008 kl. 02:26 (CET)
Jeg har såvidt hørt om CSS før, så jeg kan ikke svare deg på det. Skal se litt på det du spørr om.
Det var en god ide med den oversikten over ting som må oppdateres når man lager en ny artikkel, tror jeg skal lage en slik. Mvh. Marius2 7. des 2008 kl. 12:44 (CET)
Hva med en oppdeling i Afrika/Asia/Europa/Mellom-Amerika/Nord-Amerika/Oseania/Sør-Amerika? Mvh. Marius2 8. des 2008 kl. 18:35 (CET)
Forsiden ble mye finere nå :)
Jeg er ikke sikker på hva du mente med det siste innlegget; dele opp hva? Forsiden? Djevelunge 9. des 2008 kl. 07:16 (CET)
Ha bokser (ala Sport ol.) med nyheter fra disse områdene. Dette forutsetter at man får satt opp DynamicPageList-systemet kan settes opp til å ta artikler fra flere kategorier (uten å kreve at artiklene ligger i begge). Mvh. Marius2 9. des 2008 kl. 19:27 (CET)
Det høres helt greit ut med de boksene, så vi fikk tydeliggjort nyhetstilfanget fra kontinentene.
Selv tenkte jeg ellers mer på at vi kunne ha infobokser til de mest aktive portalene. Under OL kunne vi hatt en på det, og infoboksen fra USA-valget kunne også godt stått på forsiden mens valget pågikk og regjeringen ble utnevnt.
Det ser ellers ut som om du skriver endel USA-relatert, så vi kunne godt hatt en infoboks på for eksempel amerikansk politikk. Selv syns jeg sør-amerikansk politikk/urfolk er et veldig spennende område nå om årene, samtidig som det er lite dekket i media ellers, så jeg ønsker meg infoboks på disse. Djevelunge 9. des 2008 kl. 22:18 (CET)

Debattsider[rediger]

Jeg savner en debattside for lesere til hver nyhetsartikkel. Det vil riktignok medføre en del mer oppfølging fra oss, men det hadde vært fint å få litt debatt og tilbakemeldinger (dersom noen leser Wikinytt, da ... jeg lurer av og til litt på det...)
De har kjørt et eksperiment på wikinews en stund, og det ser ut til å fungere noenlunde bra ([1]). Der er debattsiden plassert som en tab, mellom samarbeid og rediger.
Hva syns du/dere om en debattside? Djevelunge 9. des 2008 kl. 07:34 (CET)

Jeg har gjort et eksperiment med å oversette det engelske systemet, og har lagt inn en test i «Ulovlig fiendtlig kjempende» til høyesterett. Det virker bra, bortsett fra et par ting:
  • Debattsiden dukker ikke opp som en tab, men som en egen side med navnet /Debatt:(sidens navn). Jeg regner med at det må gjøres endringer høyere oppe i systemet dersom det skal komme på en tab. (Og dersom vi skal ha debattsider i det hele tatt...)
  • Når man trykker på delta i debatten dukker siden Wikinytt:Debattsider til artikler/intro opp øverst på siden. På grunn av at debattsiden ikke er i en tab (regner jeg med) returnerer BASEPAGENAMEE feil verdi, og lenken som skal gå til nyhetartikkelens samarbeidside går isteden til samarbeidsiden for debattsiden. Jeg vet ikke hvordan jeg skal be koden om å trekke fra Debatt i starten av sidens navn i lenken...
  • Blant annet av samme grunn får jeg heller ikke til å legge inn en Tilbake til (navn på nyhetsartikkelen)–lenke på debattsiden.
  • I det engelske systemet legges det automatisk til kategori på debattsiden (en:Category:Wikinews:Commentary pages on news events.) Det har jeg ikke fått til.
Sidene jeg har oversatt:
en:Template:Haveyoursay til Mal:Sidinmening
en:Wikinews:Commentary_pages_on_news_events/intro (løst oversatt) til Wikinytt:Debattsider_til_artikler/intro
en:Wikinews:Commentary_pages_on_news_events har jeg ikke oversatt, men for ikke å rote til koden i malen laget jeg Wikinytt:Debattsider_til_artikler. Djevelunge 9. des 2008 kl. 08:54 (CET)
Angående dette med lesere: jeg tror rett og slett ingen andre enn bidragyterne her leser Wikinytt. Har du noen ideer for å kunne «markedsføre» prosjektet bedre?
Se ellers Wikinytt:Desken#«Comments»-navnerommet. Mvh. Marius2 9. des 2008 kl. 16:30 (CET)
Hehe ... tidig... :D
Da regner jeg med at for/mot er avgjort, og at vi kan gå på implementeringen. Hvem har det overordnete ansvaret for det tekniske på wikinytt? Wikimedia foundation? (altså, hvor spør vi for å få debattsiden inn på en tab?)(Og hvor ber jeg om å få endre navn?)
Kanskje vi kan spørre hvorfor dynamicpagelist-systemet ikke virker her på Wikinytt, samtidig? Det ser ut til å fungere helt fint på wikinews...
På wikinews har de forøvrig plassert debattsidene utenfor artikkelnavnerommet. De begrunner det med at de da fristiller deltakerne fra å være NPOV, noe man vanskelig kan forvente i en debatt.
Og debattsiden bør ha lenke tilbake til tilhørende nyhetsartikkel, automatisk innlegging av kategori, og kanskje også Wikinytt:Debattsider_til_artikler/intro øverst på siden?
Policy for debattsidene bør vel også lages?
Markedsføring? Ja, jeg har en rekke ideer. Har du lyst til å bli intervjuet? Djevelunge 9. des 2008 kl. 21:31 (CET)
Jeg vet ikke så mye om tekniske greier, men det er noe som heter bugzilla, jeg tror de har noe med det tekniske å gjøre på Wikimedia Foundations prosjekter. Mvh. Marius2 9. des 2008 kl. 23:25 (CET)

Jeg startet faktisk å fikse et system for kommentarer nå, men ser i etterkant at noen andre har gjort det før meg. Litt urutinert av meg det der. Se bidragene mine for hva jeg har gjort. Den som testet dette før meg har oversett én ting: Kommentarsider kan ikke ligge som «Debatt:Sidenavn», de må ligge som «Kommentarer:Sidenavn». Dette er fordi førstnevnte ikke er et eget navnerom, slik at programvaren da vil tolke «Debatt:Sidenavn» som noe i hovednavnerommet (altså en nyhetssak). --Kjetil_r 9. des 2008 kl. 23:40 (CET)

Joda, jeg bare bestemte meg for å prøve. Fint om du kikker på det, jeg famler i blinde... :) Djevelunge 9. des 2008 kl. 23:53 (CET)
Jeg la forresten inn denne rapporten på at gamle nyheter dukker opp på bugzilla. Djevelunge 9. des 2008 kl. 23:58 (CET)
Har kikket på det, og gjort noen endringer på de utkastene jeg hadde gjort. Både Mal:sidinmening og Mal:Kommenter lenker nå til kommentarer:(navn på siden)
Mal:sidinmening har i tillegg en lenke for å kunne lese debattsiden uten nødvendigvis å skrive noe der. Dette mener jeg vi godt kan beholde selv om vi får kommentarer opp som en tab, fordi det øker tilgjengeligheten.
Teksten du hadde skrevet i boksen var bedre enn min, så jeg har endret det så det blir likt.
Når det gjelder introen så mener jeg at Wikinytt:Debattsider_til_artikler/intro har en bedre tekst enn Wikinytt:Commentary pages on news events/intro.
For det første lurer jeg på hva punktet Les malen under for hva du kan og ikke kan skrive refererer til?
For det andre er jeg uenig i formuleringen i punktet Kommentaren kan fjernes uten varsel om Wikinytts administratorer finner det for godt. Det kunne gi en leser et inntrykk av at vi bedriver sensur på wikinytt, som vi selv finner det for godt, og det gjør vi jo ikke. Den engelske teksten du har oversatt fra sier forøvrig It can be removed for no apparent reason if there is a need for the website to do so.
Jeg foreslår å benytte Wikinytt:Debattsider_til_artikler/intro. Djevelunge 10. des 2008 kl. 01:03 (CET)
Enig med deg i at Wikinytt:Debattsider_til_artikler/intro er bedre og at det er greit med en «les debatten»-lenke. «Les malen under for hva du kan og ikke kan skrive» var egentlig oversatt fra engelsk Wikinews, mulig det henvises til denne?
«Kommentaren kan fjernes uten varsel …»-beskjeden viser til at «Bush er bæsj»-kommentarer (og ting på tilsvarende intellektuelle nivå) bør fjernes, jeg synes ikke det kan kalles «sensur». --Kjetil_r 10. des 2008 kl. 15:21 (CET)
Ok, jeg så at det stod i den engelske utgaven, og lurte på hva de mente der også. La ikke merke til at de har en mal til... Og den har en «tilbake til artikkelen»-lenke også, det er fint :)
Jeg håpte «Bush er bæsj»-kommentarer ble fanget inn av setningen «Personangrep, rasisme, ol. vil ikke bli akseptert», men jeg er enig i at den setningen med fordel kan defineres bedre. Poenget er i hvert fall ikke at vi skal la være å fjerne usaklige innlegg, men at vi bør knytte det til konkrete kriterier. Jo mer forutsigbart det er for brukerne hvilke innlegg som blir fjernet og hvilke som ikke blir det, jo mindre bråk blir det rundt de som blir fjernet.
Kanskje det også bør nedfelles i en policy/retningslinje, som er lenket til fra malen? Djevelunge 10. des 2008 kl. 16:13 (CET)

Gamle nyheter på siste nytt–listene, DPL-problem[rediger]

Jeg har fått følgende innspill på hjelpeforespørselen til bugzilla (id=16602):

Some observations about actions done nearby this issues (does not apply to all cases though, some cases even did not have any edit connected to them done):
1) The category page of category used in DPL has been edited.
2) The template in such article has been changed.
3) The sortkey added via included template has been changed.
Hope this may help?

Jeg er litt usikker, men jeg tror ikke noen av disse punktene gjelder for f.eks Talibaner hotar britter med självmordsbombare.
Noen innspill? Djevelunge 10. des 2008 kl. 19:15 (CET)

Eller, når jeg nå har sjekket etter, det er gjort to redigeringer samme dagen som den poppet opp på listen. Jeg mente å ha sjekket den når den kom, og at det ikke var gjort noen redigeringer i artikkelen da. Ble redigeringene gjort før eller etter at den dukket opp? Djevelunge 10. des 2008 kl. 19:31 (CET)
Etter datoen å dømme; før. Men det gjelder ikke alltid. Mvh. Marius2
Ja, jeg er i hvert fall helt sikker på at jeg har sett artikler som hverken har fått tillagt maler eller på andre måter har blitt redigert i komme opp.
Jeg vet ikke om det har skjedd redigeringer i selve malene.
Og jeg har bare overfladisk forståelse av hva det tredje punktet handler om.
Fint om noen som forstår hva det er kan se på det, og legge inn en kommentar på bugzilla. Djevelunge 12. des 2008 kl. 18:23 (CET)

Bedre forside?[rediger]

Er det noen som har synspunkter på hvordan vi kan gjøre forsiden bedre? Skal vi utvikle oss mer i retning av slik som alle de «store» nettavisene har det, med «fullt» av ingresser, eventuellt med listene eks. til høyre eller noe lignende? Mvh. Marius2 6. jan 2009 kl. 21:59 (CET)

Request bot flag for User:GrondinBot[rediger]

Thanks.--Grondin 12. apr 2009 kl. 01:56 (CEST)

Abonement/Syndikasjon[rediger]

Hei, lurer på om det finnes noen måte å abonere på Wikinytt på, for eksempel ved hjelp av .RSS syndikasjon? --Skippern 1. mai 2010 kl. 22:02 (CEST)Svar

Aktivitet?[rediger]

Er det noe aktivitet på Wikinytt eller har det stoppet helt opp?--Kristoffer hh 19. jan 2012 kl. 12:35 (CET)

Det har nok mer eller mindre stoppet helt opp, ja. Prøver å stikke innom en gang i blant for å opprettholde «ro og orden» (bl.a. fjerner reklame, som jeg gjorde i dag). Hadde vært veldig flott om noen tok opp igjen tråden, kanskje du kan gjøre det? :) Mvh. Marius2 28. jan 2012 kl. 00:58 (CET)

Feil dato[rediger]

Fra tid til annen dukker det nyhetsartikler opp under siste nytt-listene på forsiden som er gamle og med feil dato. F.eks. ligger nå artikkelen Polen lammet etter at den politiske eliten dør i flykrasj på forsiden med datoen 16. mars 2012, mens den i realiteten ble publisert 10. april 2010. Dette skjer med enkelte av artiklene når de redigeres, ser det ut til, da den nevnte artikkelen ble redigert nettopp 16. mars 2012. Noen som klarer å fikse det slik at dette ikke skjer? Mvh. Marius2 (diskusjon) 6. aug 2012 kl. 21:20 (CEST)

Swedish Wikinews no longer active[rediger]

Per consensus at sv:Wikinews:Pressrummet#Dags att stänga svenska Wikinews (Google translation, scroll down to last section), the Swedish Wikinews is no longer active. I therefore ask you to consider removing the interwiki link to the Swedish Wikinews at the Main Page. Heymid (diskusjon) 11. aug 2013 kl. 13:44 (CEST)