Talibaner hotar britter med självmordsbombare

Fra Wikinytt

Målform: Svensk - Dato: 26. mars 2006 - Oppdater siden - Rediger artikkelen - Flere nyheter


Afghanistan

Afghanistan: De talibanska ledarna varnar brittiska soldater för att besöka provinsen Helmand i Afghaninstan.

Den talibanske ledaren Mullah Razayar Noorzai säger att de ser fram emot att få ta hand om de brittiska trupperna då de till sommaren besöker den laglösa provinsen Helmand i södra Afghanistan. Talibanerna har redan rekryterat 600 personer som är villiga att dö som martyrer i självmordsattentat mot britterna. "600 självmordsbombare väntar på era soldater," säger han. De har även satt ett pris på 2 000 dollar på varje tillfångatagen soldat.

"Vi är glada att de kommer till Helmand," säger Mullah Razayar, "Det är både en rättegång och en stor ära för alla muslimer. Vi får nu en ärlig chans att döda dem."

Under de närmaste månaderna kommer 3 300 brittiska soldater att anlända till Afghanistan för att hjälpa den afghanska regimen att jaga talibanska rebeller och droghandlare.

Helmand i södra Afghanistan ligger i närheten av det område där 900 brittiska soldater dödades av 25 000 afghanska krigare 1880. Detta vill Mullah Razayar upprepa. "De är barn till samma armé som dödades och begravdes i Helmand och de kommer snart ett återförenas med sina förfäder."

Relaterte nyheter[rediger]

Kilder[rediger]