Hopp til innhold

Tredje sesong av «Himmelblå»?

Fra Wikinytt

Målform: Bokmål - Dato: 21. oktober 2008 - Oppdater siden - Rediger artikkelen - Flere nyheter

Bakgrundsfakta
«Himmelblå»

Himmelblå er en norsk dramaserie innspilt i hovedsak på Ylvingen. Den er produsert av NRK Drama og bygger på en engelsk serie fra BBC kalt 2'000 Acres of Sky, skrevet av Timothy Prager og produsert av Adrian Bate. Serien hadde premiere 7. september 2008 på NRK. Ifølge NRK er det «den vakreste TV-serien som er laget».

Fakta fra Wikipedia
NRK er andre største TV-gruppe
Foto: Kph
TV
Relaterte saker
Mer informasjon om TV på Wikipedia:


Oslo: NRK vurderer å produsere en tredje sesong av dramaserien «Himmelblå». Siste episode av serien ble sett av 1.127.000 seere.

- Det koster mange penger å lage serien, og vi må regne på kostnadene før vi avgjør om det skal bli en tredje sesong. Selv om vi opplever en megasuksess, så øker likevel ikke budsjettene. Du kan kanskje si at det er dumskap ikke å surfe videre på en slik suksess, mens andre sier igjen at man bør gi seg på topp. Så vi må veie opp disse tingene, sier Rossiné til Aftenposten.

Andre sesong av «Himmelblå» vil vises etter nyttår, etter de to siste episodene av Berlinerpoplene.

1.127.000 seere er rekord for «Himmelblå». Avslutningsepisoden slo også de sterke åpningstallene, som var på 922.000 seere for første episode, og 1.099.000 seere for den andre episoden, som ble sendt like etter. Ukas mest sette TV-program var, som de siste år, «Nytt på nytt», med 1.186.000 seere. Dermed skilte kun 59.000 seere mellom de to TV-programmene. På tredjeplass ligger «Den store reisen», med 912.000 seere. Det beste TV2-programmet i forrige uke ble fotballandskampen mellom Norge og Nederland, med sine 908.000 seere.

NRK1 fortsatt størst
NRK1 er fortsatt landets største TV-kanal, med en markedsandel på 28,9 prosent. TV 2s markedsandel var knepent bak, 28,2 prosent. TV 2 Gruppen ble allikevel den største TV-gruppen, med en markedsandel på 34,8 prosent, foran NRKs 33,4 prosent.

Kilder[rediger]


Relaterte nyheter[rediger]

Wikipedia
Wikipedia
Wikipedia har en artikkel om Himmelblå.