Hopp til innhold

Sverige: Kronprinsesse Victoria og Daniel Westling har forlovet seg

Fra Wikinytt

Målform: Bokmål - Dato: 24. februar 2009 - Oppdater siden - Rediger artikkelen - Flere nyheter

Kultur
Kultur
Relaterte saker
Mer informasjon om kultur på Wikipedia:


Kronprinsesse Victoria av Sverige sommeren 2006
Foto: Martin Olsson
Sverige
Victorias foreldre, det svenske kongeparet
Foto: Ricardo Stuckert
Det ble ja, ja, ja, JAA!


—Kronprinsesse Victoria i følge nrknyheter.no

Sverige: Kronprinsesse Victoria av Sverige og Daniel Westling offentliggjorde tirsdag at de nå har forlovet seg.

Det opplyste det nyforlovede paret på en pressekonferanse torsdag ettermiddag. Men allerede fra morgenen av kunne man lese saken i den svenske avisen Expressen.

- Frieriet skjedde en dag da vi var ute på Drottningholms slott, vi var ute i naturen og det var alt hva jeg kunne ønske meg, sa kronprinsessen i følge nrknyheter.no.

Foreldrene har full tillit[rediger]

Både kronprinsessens foreldre kong Carl Gustaf og dronning Silvia og Sveriges regjering har gitt samtykke til forlovelsen.

- Vi har gjennom de siste årene lært å kjenne Daniel som en hardt arbeidende ung mann som tar livet på alvor, sa kongen i følge nrknyheter.no. - Derfor er det spesielt hyggelig å ønske deg velkommen, la han i følge nrknyheter.no til.

- Daniel vil bli en utmerket make for Victoria[rediger]

- Daniel er full av energi, han er positiv og omtenksom. Han kommer til å bli en utmerket make til Victoria. Vi har full tillit til ditt valg, Victoria, og jeg vil alt for å hjelpe og støtte dere begge to, sa Victorias mor Silvia i følge nrknyheter.no.


- Tiden var nødvendig[rediger]

- Vi har behøvd denne tiden, både Daniel og jeg. Det har vært viktig å ha denne tiden sammen uten det offisielle. Daniel har jo også hatt sin forretning som han har bygget opp og trengt tid til, sier kronprinsessen i følge nrknyheter.no.

Paret traff hverandre for første gang i 2002.

Bryllupet vil finne sted våren eller forsommeren 2010.

Kronprinsesse Victoria av Sverige[rediger]

Fakta fra Wikipedia:
Hennes Kongelige Høyhet Kronprinsesse Victoria av Sverige (Victoria Ingrid Alice Desirée), hertuginne av Västergötland, (født 14. juli 1977) er datter av kong Carl XVI Gustaf og dronning Silvia, storesøster til prins Carl Philip og prinsesse Madeleine, og Sveriges tronarving. Hun ble født prinsesse, men ble gjennom en tilbakevirkende grunnlovsendring kronprinsesse 1. januar 1980.

Daniel Westling[rediger]

Fakta fra Wikipedia:
Olof Daniel Westling (født 15. september 1973 i Almby, Sverige) er en personlig trener og treningsstudioeier, men er best kjent som forlovet til kronprinsesse Victoria av Sverige.

Han er sønn av Olle Gunnar Westling og Anna Kristina Eva Westring, og vokste opp i Ockelbo. Han driver selskapet Master Training, som har to treningsstudioer i Stockholm sentrum.

Relaterte artikler[rediger]


Kilder[rediger]


Wikipedia
Wikipedia
Wikipedia har en artikkel om Victoria av Sverige.