Hopp til innhold

Aksel V. Johannesen ny helseminister på Færøyene

Fra Wikinytt

Målform: Bokmål - Dato: 16. juli 2009 - Oppdater siden - Rediger artikkelen - Flere nyheter


Javnaðarflokkurins logo
Foto: Javnaðarflokkurin/Erik Fløan
Færøyene

Færøyene: Etter at Hans Pauli Strøm (JF) valgte å gå av mandag 13. juli, har partikollegaen Aksel V. Johannesen med all sannsynlighet blitt ny helseminister på Færøyene.

Eyðgunn Samuelsen og Johannesen var lenge holdt for å være favoritter til vervet, men Johannesen uttalte tidligere at han ikke var kandidat. Samuelsen har ikke ønsket å kommentere saken, men i i syvtiden torsdag kveld uttalte partiets parlamentariske leder, John Johannessen, til Kringvarp Føroya at han hadde blitt tilbudt posten, men at han hadde takket nei.

En og en halv time senere kunne Sosialurin melde at Aksel V. Johannesen, som altså tidligere hadde avvist sitt kandidatur, hadde takket ja til å bli Færøyenes neste helseminister. Den 36-årige advokaten fra Klaksvík er dermed Javnaðarflokkurins kandidat til vervet, som sannsynligvis kommer til å godkjennes av statsminister Kaj Leo Johannesen (SB), etter gjeldende praksis ved ministerskifter i øyriket. Aksel V. Johannesen har kort fartstid i færøysk politikk, han har vært 1. varamedlem av Lagtinget siden 2008, men han er sønn av Vilhelm Johannesen, en betydelig stemmesanker for partiet de siste tre tiårene.

«Jeg visste selvsagt at det var en viss mulighet for at jeg kunne få tilbudet, så jeg har naturligvis gjort meg mine tanker om hva jeg skulle svare. Man kan jo ikke vente at en slik mulighet kommer flere ganger. Slik at da partiet spurte meg, tok det ikke mange minutter å si ja. Jeg snakket med kona og med arbeidsgiveren, og så sa jeg ja,» sier Johannesen til Sosialurin.

Den nye helseministeren vil få en utfordring med å gjenreise tilliten til sitt departement etter at Strøm brukte 171 millioner DKK mer enn han var tildelt. Dessuten er fire tilfeller av svineinfluensa oppdaget på Færøyene, hvorav to er voksne personer. Denne saken har fått spesielt mye fokus i færøyske medier den siste tiden.

Relaterte artikler[rediger]

Wikipedia
Wikipedia
Wikipedia har en artikkel om Aksel V. Johannesen.
Wikipedia
Wikipedia
Wikipedia har en artikkel om Javnaðarflokkurin.


Kilder[rediger]