Hopp til innhold

Usikkert hvem som blir ny færøysk helseminister

Fra Wikinytt

Målform: Bokmål - Dato: 16. juli 2009 - Oppdater siden - Rediger artikkelen - Flere nyheter


Javnaðarflokkurins logo
Foto: Javnaðarflokkurin/Erik Fløan
Færøyene

Færøyene: Etter at helseminister Hans Pauli Strøm fra Javnaðarflokkurin (Likhetspartiet) valgte å gå av mandag 13. juli, er det fortsatt usikkert hvem som blir hans etterfølger. Etter gjeldende praksis i utskiftninger av ministre på Færøyene, er det den avgåtte ministerens parti som utpeker vedkommendes etterfølger. Javnaðarflokkurin har derfor sittet i forhandlinger siden onsdag 15. juli, men foreløpig er intet navn kommet ut til pressen.

Lagtingsmedlem Eyðgunn Samuelsen er nevnt som en mulig arvtager. Samuelsen er utdannet cand. mag. i historie og samfunnsfag, og sitter i lederskapet ved yrkesskolen i Klaksvík, øyenes nest største by. Hun har møtt fast for Helena Dam á Neystabø på Lagtinget siden februar 2008, og er 50 år gammel.

En annen kandidat er ifølge færøysk presse Aksel V. Johannesen. Han er vara til Lagtinget, er 38 år gammel, og jobber som advokat. Johannesen har imidlertid avkreftet overfor færøysk presse at han er kandidat til vervet. Johannesen er sønn av partiveteranen Vilhelm Johannesen, og er en oppadstigende stjerne i partiet.

Veteraner som Andrias Petersen, sosial- og helseminister fra 1994 til 1996 og fortsatt aktiv som lagtingsmedlem, ser ikke til å være aktuelle kandidater i denne omgang.

Partiformann Jóannes Eidesgaard har varslet at partiet vil komme til en avgjørelse i løpet av den inneværende uken.

Relaterte artikler[rediger]

Wikipedia
Wikipedia
Wikipedia har en artikkel om Javnaðarflokkurin.
Wikipedia
Wikipedia
Wikipedia har en artikkel om Hans Pauli Strøm.Kilder[rediger]