Hopp til innhold

Wikinytt:Velkommen-nb

Fra Wikinytt

Denne siden finnes også på nynorsk

Velkommen til Wikinytt!

Wikinytt er en nyhetsportal med fritt innhold skrevet på dugnad. Innholdet står dermed fritt til å bli brukt andre steder, eller det kan arbeides videre på her.

Du kan være med

Som navnet sier er Wikinytt en wiki, noe som betyr at alle, også du, kan redigere nesten alle artiklene her. Du kan gjøre det ved å klikke på «rediger» øverst på siden eller i et avsnitt, skrive i boksen som da kommer frem, og så trykke på «Lagre» under den. Ikke vær redd for å gjøre endringer! Andre kan rette dine feil igjen, og det er enkelt å hente frem igjen en tidligere versjon av artikkelen dersom det trengs. Bruk gjerne sandkassa vår til å gjøre uhøytidlige forsøk.

Se ellers Skriv en artikkel, Spørsmål og Svar og Brukerportalen for mer, og vær heller ikke redd for å spørre om det du lurer på i Desken.

Registrering

Du trenger ikke brukerkonto for å redigere artikler, men det gir mange fordeler både for deg og andre som du registrerer deg — du kan laste opp bilder og markere endringer som mindre viktige, samtidig som andre kan kontakte deg med spørsmål og ros. Å opprette en brukerkontoer gratis, anonymt og tar et par sekund. Som registrert bruker får du en brukerside der du kan skrive litt om deg selv, og en diskusjonsside der du kan snakke med andre brukere.

Skikk og bruk

Wikinytt har utarbeidet noen få, men viktige retningslinjer for å sikre kvaliteten på artiklene og trivselen til de som deltar her.

  • Vær vennlig
Viktigst av alt er å skape et positivt miljø der alle kjenner seg oppmuntret til å medvirke. Den beste måten å gjøre dette på er å være vennlig, gi konstruktiv kritikk, og skille mellom sak og person når man er uenig om noe.
  • Nøytralitet
Wikinytt skal, så langt det er mulig være en objektiv nyhetsportal, og vi vil derfor ha så saklige artikler som råd er. Oppstår det problem, for eksempel med subjektiviteten til en artikkel, bruker vi diskusjonssiden til artikkelen for å bli enige om en løsning som alle kan godta.
  • Fri lisens
Wikinytt er utgitt etter en Creative Commons-lisens (CC), slik at alt innholdet kan brukes fritt overalt. Ikke bruk innhold som er vernet av opphavsrett! Du kan derimot fritt omsette artikler fra andre wikinytt-versjoner
Ha det kjekt!