Hopp til innhold

Pia Haraldsen nektes USA-visum

Fra Wikinytt

Målform: Bokmål - Dato: 8. oktober 2008 - Oppdater siden - Rediger artikkelen - Flere nyheter


Amerikas forente staters ambassade i Oslo
Foto: Bjørn Erik Pedersen

Oslo: / USA: Pia Haraldsen nektes å få journalistvisum til USA av Amerikas forente staters ambassade i Oslo.

Etter planen skal Haraldsen dekke innspurten av det amerikanske presidentvalget for tv2underholdning.no.

Ambassaden har nå sendt Haraldsens søknad til det amerikanske sikkerhetsdepartementet, sammen med et innslag fra Rikets Røst med et lureintervju av den amerikanske bystyrerepresentanten James Oddo, som ble lagt ut på YouTube. Om morgenen 11. oktober hadde 220 000 personer sett klippet av den rasende politikeren som kaster TV-teamet på dør og bare noen timer etter var den blitt sett av over 400 000. Innslaget har vakt oppsikt i USA på grunn av politikerens språkbruk og voldsomme temperament, og gjorde Pia Haraldsen til et ettertraktet intervjuobjekt i amerikanske medier. Stuntet vakte særlig oppsikt i den konservative nyhetskanalen Fox News, og dagen etter at stuntet ble kjent ble Haraldsen intervjuet av Fox News frokostsending.

Haraldsen bør søke artistvisum, mener den amerikanske ambassaden, ikke journalistvisum. Denne typen visum har en behandlingstid på normalt to uker.

- Det er tydelig at den amerikanske ambassaden har konkludert med at jeg ikke er journalist - noe jeg er sterkt uenig i, sier Haraldsen til VG.

Pia Haraldsen er medlem i Norsk Journalistlag, og har utstedt internasjonalt pressekort.

Kilder

[rediger]
Wikipedia
Wikipedia
Wikipedia har en artikkel om Pia Haraldsen.


Relaterte nyheter

[rediger]