Hopp til innhold

Ny generalsekretær i NATO: Anders Fogh Rasmussen får støtte fra USA

Fra Wikinytt

Målform: Bokmål - Dato: 22. mars 2009 - Oppdater siden - Rediger artikkelen - Flere nyheter


Anders Fogh Rasmussen
Foto: World Economic Forum
NATOs 26 medlemsland
USA
Danmark
Belgia

USA: / Danmark: / Belgia: USA går nå inn for at Danmarks statsminister Anders Fogh Rasmussen blir NATOs nye generalsekretær.

Fra før har Fogh Rasmussen blant annet fått støtte fra Tyskland, Storbritannia og Frankrike.

I en periode vurderte USA å gi sin støtte til den canadiske forsvarsministeren Peter MacKay, men de velger nå å støtte den danske statsministeren. Det har tidligere vært spekulert om Norges utenriksminister Jonas Gahr Støre som kandidat til generalsekretærjobben, men alt ligger nå til rette for at dansken får jobben.

Kunngjøring i april

[rediger]

Kunngjøringen av NATOs nye generalsekretær kommer trolig på NATOs toppmøte 3. og 4. april 2009.

Anders Forg Rasmussen

[rediger]

Fakta fra Wikipedia:
Anders Fogh Rasmussen (født 26. januar 1953 i Ginnerup, Danmark) er en dansk politiker. Rasmussen er formann for det danske politiske partiet Venstre og har siden 2001 vært Danmarks statsminister. I perioden 10. september 1987 til 18. desember 1990 var han Danmarks skatteminister, og fra 18. desember 1990 til 19. november 1992 var han skatteminister og økonomiminister.

NATO

[rediger]

Fakta fra Wikipedia:
North Atlantic Treaty Organisation (NATO) (fransk: l'Organisation du Traité de l'Atlantique Nord, OTAN) er en forsvarsallianse med 26 land i Europa og Nord-Amerika som medlemmer. NATO ble opprinnelig startet grunnet frykt for kommunistisk ekspansjon, men har etter den kalde krigens slutt reformert seg for å takle det nye trusselbildet. Grunnlaget for organisasjonen er Traktat for det nord-atlantiske område (engelsk The North Atlantic Treaty) som ble undertegnet av 12 land i 1949. Det nordatlantiske råd, som er organisasjonens øverste politiske beslutningstakende myndighet, møtes ukentlig.

Relaterte artikler

[rediger]
Wikipedia
Wikipedia
Wikipedia har en artikkel om NATO.
Wikipedia
Wikipedia
Wikipedia har en artikkel om Anders Fogh Rasmussen.Kilder

[rediger]