Hopp til innhold

Mann dreper tre i belgisk barnehage, skader tolv

Fra Wikinytt

Målform: Bokmål - Dato: 23. januar 2009 - Oppdater siden - Rediger artikkelen - Flere nyheter


Dendermonde sentrum
Foto: Vitaly Volkov/Волков Виталий Сергеевич
Belgia
Foto: Rei-artur
Dendermonde
Foto: United States Central Intelligence Agency's World Factbook

Belgia: To barn under tre år og ei kvinne ble drept og ytterligere ti barn og to kvinner ble såra da en 20-årig gjerningsmann tok seg inn i en barnehage i Dendermonde og stakk vilt rundt seg med kniv.

Angriperen, som hadde malt ansiktet hvitt med svart rundt øynene, ringte på døra ca klokka 10.00 (lokal tid), og unnskyldte seg med at han skulle spørre om noe. Da døra ble åpna gikk han rett til babyavdelinga og stakk vilt rundt seg. Kvinnen og ett av barna døde på stedet, mens et annet døde på sykehuset. En av de to skadde kvinnene forsøkte å stoppe mannen, men ble selv skadd under angrepet. Det var atten barn under tre år og seks voksne til stede under angrepet, av disse ble altså to barn drept og ti skadd, samt én drept kvinne og to såra.

Etter angrepet flykta mannen av gårde på sykkel. Etter nasjonal alarm ble mannen pågrepet i nabokommunen Lebbeke, muligens på vei mot andre barnehager. Han ble skada under pågripelsen, og nekter å samarbeide med politiet. Han har blant annet oppgitt flere forskjellige navn underveis, og skal ha vært latterfull under avhør. Han var ikke påvirka av alkohol eller narkotika. Det er ikke noe kjent motiv for drapene.

Det gikk først rykter om at han hadde rømt fra en psykiatrisk institusjon, men dette stemmer ikke, i følge politiet. Gazet van Antwerpen melder at mannen hadde skuddsikker vest og en sekk full av kniver.

Det vil bli holdt minnestund for de drepte ved barnehagen mandag 26. januar kl. 18.00.

Relaterte nyheter[rediger]


Kilder[rediger]