Diskusjon:PlayStation-spillet «Buzz! The BIG Quiz» lanseres i mars

Fra Wikinytt
Jump to navigation Jump to search

Bindestrek[rediger]

Bindestrek?[rediger]

Skal det ikkje vere «PlayStation-spill» og ikkje «PlayStationspill»? Er berre nysgjerrig. --EIRIK\diskusjon 20. jan 2006 kl.21:11 (UTC)

Fra sprakrad.no:
Geografiske og andre navn der førsteleddet sjøl er et egennavn, skal ikke ha bindestrek:
Oslofjorden, Ekofiskfeltet, Krimkrigen, Warszawapakten, Wienkongressen
Tipper at ordet PlayStationspill går under denne regelen (?) :) OPus- (Disk.|Bidrag) 21. jan 2006 kl.06:28 (UTC)
Eg veit ikkje kva som er rett, men dette ordet har jo tre ledd, då, i tillegg til at dei to fyrste delane er engelske. Nokon andre som veit dette? --EIRIK\diskusjon 21. jan 2006 kl.13:05 (UTC)
De to første leddene er jo egennavnet da, så jeg tviholder fortsatt på sprakradets definisjon. ;) Ser forøvrig at tittelen på denne artikkelen nok ikke er helt rett uansett, med liten s i station. :) OPus- (Disk.|Bidrag) 21. jan 2006 kl.13:27 (UTC)
Det der gjelder for egennavn. Krimkrigen, Ekofiskfeltet, Wienkongressen og Warszawapakten er alle egennavn, som består av to ledd, hvorav ett er et egennavn og ett er et fellsnavn. «PlayStationspill» er ikke et egennavn, men et fellesnavn (man kan si et PlayStation-spill, flere PlayStation-spill – det går ikke med Warszawapakten). Språkrådet sier et annet sted (er for lat til å finne det nå, men husker det nesten ordrett) at «ord som består av to ulike ordtyper skal ha bindestrek». Med andre ord, et merkenavn+et fellesnavn skal ha bindestrek. Jon Harald Søby 21. jan 2006 kl.14:29 (UTC)
«Gidder ikke»? Hva er det for oppførsel? ;) OK da, får bøye meg i støvet, siden du er så påståelig! :) OPus- (Disk.|Bidrag) 21. jan 2006 kl.15:48 (UTC)

Kurt saksa nedanforståande samtale inn i Desken

Finne artikler[rediger]

Jeg vet wikinytt er i startfasen ennå, men dette er noe jeg har lurt litt på på en: også; hvordan skal man finne en artikkel som ikke er viktig nok til å frontes på førstesiden (som feks en artikkel om et halvbra PlayStationspill)? En vanlig leser vil vel ikke finne på å sjekke siste endringer for å se om det er skrevet noe gøyalt...? (Jadda, Desken hadde sikkert vært et minst like bra sted å ta opp dette...) OPus- (Disk.|Bidrag) 21. jan 2006 kl.06:31 (UTC)

Det bør lages portaler for forskjellige temaer. Men det tar litt tid før det kommer ordentlig i gang, for det er mye å holde styr på. Jon Harald Søby 21. jan 2006 kl.14:30 (UTC)
Med den artikkelproduksjonen vi har no tykkjer eg at ein artikkel om eit playstation-spel går fint på framsida, til dømes under "Hovudsak", som meir eller mindre er ein oppsamlingspost, no som vi framleis ikkje har nok aktive brukarar til å satse spesielt på ei sak.. Når tida kjem (som jhs seier) må vi ha emneportalar; til dømes "Spel" og "Fotball", men eg tykkjer ikkje folk skal vere redde for å legge ting rett ut på framsida med ein gong. Publiseringsmekanismen vert nok meir relevant seinare, med fleire brukarar.
Kanskje vi skal lage ein "Siste Nytt"-seksjon der "Hovudsak" ligg no. Den kan enkelt og greitt samle opp alle artiklane som ligg i Kategori:Publisert?
/ Kurtber|Ordskifte 23. jan 2006 kl.11:18 (UTC)
Framlegg til hovudsidestruktur: Bruker:Kurtber/Sandkasse

Kurt saksa ovanforståande samtale inn i Desken