Hopp til innhold

Demonstranter til angrep på politiet under Israel-demonstrasjon i Oslo

Fra Wikinytt

Målform: Bokmål - Dato: 30. desember 2008 - Oppdater siden - Rediger artikkelen - Flere nyheter


Oslo

Oslo: Mandag kveld gikk demonstranter til angrep på politiet under en demonstrasjon mot Israels invasjon av Gaza.

Demonstrasjonen startet som en fredelig markering for fred i Palestina, men aggressive demonstranter satte gemyttene i kok. Noen av demonstrantene brøt seg gjennom politiets sperringer, og kastet steiner og brennende gjenstander mot politiets biler. Demonstrasjonen var mot Israels krigshandlinger i Gaza. Det var lørdag Israel startet angrepene mot Gaza, og erklærte mandag krig mot Hamas.

Mandagens demonstrasjon startet utenfor Stortinget, men etterhvert beveget mange av demonstrantene seg mot Israels ambassade i Parkveien. Der møtte demonstrantene et gjerde, som de delvis trengte seg igjennom. De kastet steiner og brennende gjenstander mot politiet og ambassaden. Politiet brukte tåregass for å få bukt med demonstrantenes angrep.

9. januar ble åtte personer ble pågrepet etter demonstrasjonen, og fire sitter fortsatt i arrest.

10. januar ble 130 personer innbrakt, deriblant ble ti personer under 16 år og ned til 13år pågrepet. To personer ble skadet og det ble utført 14 tilfeller av skadeverk, mer eller mindre organisert.

Blitz hadde en rolle under opptøyene, og skrev på sine hjemmesider: «Blitz støtter og hilser opprørerne velkommen og ser fram til å delta i videre kamper mot okkupasjonen av Palestina.» (8. januar, 2009: Blitz). De mente også at ungdommen gikk til angrep for å få ut frustrasjon over norsk politikk på alle områder og at den ikke bare var rettet mot krigen i Gaza.

14 tilfeller skadeverk, mer eller mindre organisert.

Relaterte nyheter

[rediger]

Kilder

[rediger]Wikipedia
Wikipedia
Wikipedia har en artikkel om Flyangrepene mot Gazastripen desember 2008.