Hopp til innhold

Carl I. Hagen: - Nå skal jeg jobbe mer i hagen

Fra Wikinytt

Målform: Bokmål - Dato: 1. mai 2008 - Oppdater siden - Rediger artikkelen - Flere nyheter

WIKINYTT følger Norsk politikk

(Alle saker om politikk)
Fakta
Carl I. Hagen (født 6. mai 1944 i Oslo) er en norsk politiker (Frp). Han var formann i Fremskrittspartiet fra 1978 til 2006, og er stortingsrepresentant for Oslo og har tidligere vært medlem av Oslo bystyre (1979–1982, 1987–1991 og 1995–1999). På Stortinget er han visepresident og sitter dessuten i Kontroll- og konstitusjonskomiteen, Den utvidede utenrikskomité, Fullmaktskomiteen og Valgkomiteen, samt som varamedlem i Stortingets delegasjon for forbindelser med Europaparlamentet. I 2007 gav han ut selvbiografien Ærlig talt.
Fakta fra Wikipedia

Norge: Carl I. Hagen trekker seg fra rikspolitiken, og han vil ikke ta gjenvalg som stortingspresident. Nå gleder han seg til å få mer fritid og spesielt jobbe mer i hagen.

Det var onsdag formiddag Hagen annonserte at han trekker seg fra rikspolitikken.

Mer Carl i hagen

- Jeg vet ikke om det blir så mye mer husarbeid, men jeg håper og få jobbe mer i hagen, sier Carl I. Hagen til VG Nett.

Når pensjonsalderen

- Jeg fyller 65 år neste år, og det er pensjonsalderen for stortingspolitikere. Det blir bra med mer fri og mer ferie på Eli og meg. Kanskje jeg også kan brukes som konsulent, svarer Hagen til VG Nett på spørsmål om hvorfor han trekker seg.

Han sier at han bestemte seg for å trekke seg for tre dager siden.

Statsministeren; - Vil savne debattene

- Jeg vil savne debattene med Carl I. Hagen. Han har vært en del av hele mitt politiske liv siden 1979. Jeg vil takke for innsatsen han har gjort for norsk politikk, sier statsminister Jens Stoltenberg (Ap) til VG Nett.

Kilder