Hopp til innhold

Alle nordmennene kvalifisert for VM i skiflyging

Fra Wikinytt

Målform: Bokmål - Dato: 12. januar 2006 - Oppdater siden - Rediger artikkelen - Flere nyheter


Kulmbakken under mer sommerlige forhold
Foto: Dominik Stadler
Østerrike


Østerrike: Kvalifiseringen til VM i skiflyging 2006, som arrangeres i Kulm ved Bad Mitterndorf i Østerrike, ble avviklet i dag, og alle Norges fem hoppere plasserte seg blant de 15 beste og kvalifiserte seg dermed til rennene som begynner i morgen.

Tommy Ingebrigtsen fikk flest poeng etter et svev på 202 meter og 5 × 19 i stil, som gav ham 197,4 poeng. Orkdal-hopperen Roar Ljøkelsøy var en av de fire andre hopperne som hoppet lenger enn 200 meter, og Ljøkelsøy var lengst i kvalifiseringen med sine 205,5 meter tross at han hoppet fra avsats ni, en avsats lavere enn 46 av hopperne. Tross at Ljøkelsøy hoppet tre og en halv meter lenger enn Ingebrigtsen, fikk han 3 × 17,5 i tellende stilkarakterer og fikk dermed tre tideler dårligere poengsum. Sigurd Pettersen hoppet 197 meter og ble nummer tre i gruppa som måtte kvalifisere seg med sine 188,9 poeng, og Bjørn Einar Romøren og Henning Stensrud hoppet også lenger enn 190 meter.

Den best plasserte hopper i verdenscupen som ikke kvalifiserte seg rennet var russeren Dimitrij Ipatov, som ligger som nummer 49 i verdenscupen. Han endte på 49. plass i kvalifiseringen etter et hopp på 142,5 meter, og ble med det fjerde sist. Dog stilte ikke Japan eller Italia med sine beste hoppere etter verdenscuplista denne sesongen, og det var i tillegg tre hoppere som ligger blant de 30 beste i verdenscupen som ikke fikk delta i rennet grunnet kvotene på fire hoppere per land. Norge har med en femte deltaker, Roar Ljøkelsøy, i kraft av hans VM-tittel i 2004, men likevel ble Norges eneste vinner av et verdenscuprenn denne sesongen, Lars Bystøl, ikke tatt ut.

40 utøvere fra 14 nasjoner har klart å kvalifisere seg til rennene, etter at 52 hoppere fra 17 land stilte opp i kvalifiseringen. Den første omgangen i morgen begynner klokken 13:45 østerriksk tid (12:45 UTC) etter en prøveomgang som starter klokken 12:30 lokal tid. Stensrud er første norske som skal hoppe, med startnummer 14. Sigurd Pettersen er den neste, med nummer 17, Ingebrigtsen hopper som nummer 22, Romøren 29 og Ljøkelsøy 36.

Relaterte nyheter[rediger]

Kilder[rediger]