Hopp til innhold

- RU oppfordrer til politikervold

Fra Wikinytt

Målform: Bokmål - Dato: 24. september 2008 - Oppdater siden - Rediger artikkelen - Flere nyheter
Norge: Voldsforsker Ragnhild Bjørnebekk mener at Rød Ungdoms (RU) nye miljøkampanje oppfordrer til politikervold.

Det er RUs nye miljøkampanje som får flere til å se rødt. Slagordet for kampanjen er "La de skyldige få smake sin egen medisin - treff en miljøskurk". På kampanjebildet er bilder av politikere i skuddsikter, blant annet Jens Stoltenberg.

- Dette er en alvorlig sak. Ikke bare oppfordrer de til vold mot politikere, de har også en ekstremt dårlig timing. Etter katastrofen i Finland i går, er kampanjen rett og slett ufin. Med dette knytter RU seg opp mot grupper som driver med politikerdrap. Det er ikke lenge siden knivdrapet på Anna Lindh. Vil ungdomspartiet assosieres med terrororganisasjoner som baader-meinhof, som aksepterer drap på politikere?, uttaler voldsforsker Ragnhild Bjørnebekk til nrknyheter.no.

Hun sier videre til nrknyheter.no at høyaggressive bilder kan føre til høyaggressiv oppførsel, spesielt for personer som er ustabile. Denne kampanjen burde fjernes. Hun mener at RU aldri burde ha laget denne kampanjen i utgangspunktet

Hun får støtte av professor i statsvitenskap på NTNU, Torbjørn Knutsen. Men han mener at kampanjen ikke direkte er farlig, men uheldig. Han sier til nrknyheter.no at en kan tenke seg at en hadde byttet ut Stoltenberg med for eksempel en mørkhudet innvandrer. Da hadde plutselig flere reagert. Et skuddsikte er et sterkt og usmakelig symbol.

- Ufarlig kampanje

- Bildet er en del av vår oljeaksjon mot miljøverstingene. På lørdag skal vi kaste piler på ballonger med olje i. Dette er ikke en kampanje som sikter mot politikerdrap, sier leder i Rød Ungdom Mari Eifring til nrknyheter.no.

Kilder[rediger]


Relaterte nyheter[rediger]

Wikipedia
Wikipedia
Wikipedia har en artikkel om Rød Ungdom.