Hopp til innhold

11 drept i skoleskyting i Finland

Fra Wikinytt

Målform: Bokmål - Dato: 23. september 2008 - Oppdater siden - Rediger artikkelen - Flere nyheter

Politibiler utenfor skolen timer etter skytinga.
Foto: Roquai
Kauhajokis beliggenhet i Finland.

Finland: 11 personer ble skutt og drept i en skoleskyting i Kauhajoki i Finland i dag.

Rundt kl. 11.00 finsk tid kom en mann i tjue-årene inn på yrkesskolen Kauhajoen koti- ja laitostalousoppilaitos i Kauhajoki med et skytevåpen og åpnet ild.

Mannen er identifisert som 22 år gamle Matti Juhani Saari, og hadde på seg en finlandshette da han kom til skolen. Det er rapporter om at han var en student ved skolen. Skytinga skal ha foregått i en kjeller på skolen, hvor studenter hadde eksamen. Minst 150 studenter skal ha vært på skolen da skytinga begynte.

Ifølge overbetjent Urpo Lintala var skytteren i ferd med å anholdes av politiet da han skjøt seg selv i hodet. Han ble frakta til Tammerfors sentralsykehus, men døde av skadene. Politiet sier at han laga en skrytevideo av seg selv som fyrte av et våpen, og la det ut på YouTube. På mandag, etter at videoen ble funnet, ble Saari avhørt, men ble ikke sikta på grunn av manglende beviser.

På samme tid som skytinga begynte skal en brann ha brutt ut, men ble raskt slukket av brannmenn. Det var også rapporter om bombetrusler mot en nabobygning.

Kilder

[rediger]
Wikipedia
Wikipedia
Wikipedia har en artikkel om Massakren ved Kauhajoki yrkesskole.