Wikinytt:Velkommen-da

Fra Wikinytt
Hopp til navigering Hopp til søk

Denne siden finnes også på nynorsk

Velkommen til Wikinyt!

Wikinytt er en nyhedsportal med frit indhold skrevet i samarbejde. Indholdet står derved frit til at bruges andre steder, eller man kan arbejde videre på det her.

Du kan være med

Som navnet siger, er WikiNyt en wiki, som betyder at alle, også du, kan redigere næsten alle artiklerne her. Du kan gøre det ved at klikke på «redigér» længst oppe på siden eller i et afsnit, skrive i boksen som da kommer frem, og så trykke på «Gæm» under den. Vær ikke bange med at forandre! Andre kan rette dine fejle igen, og det er let at hente frem igen en tidligere version af artikkelen om det skulde blive nødvendigt. Brug gerne vore sandkasse til at gøre uhøjtidlige forsøg.

Se ellers Skriv en artikkel, Spørsmål og Svar og Brugerportalen for mere, og vær heller ikke bange for at spørge om ting, du lurer på i Desken.

Registrering

Du behøver ikke en brugerkonto for at redigere artikler, men det giver mange fordele både for dig og andre hvis du registrerer dig – du kan uploade billeder og markere forandringer som mindre vigtige, samtidig som andre kan kontakte dig med spørgsmål og ros. At opprette en brugerkonto er gratis, anonymt og tager et par sekunder. Som registreret bruger får du en brugerside hvor du kan skrive lidt om dig selv, og en diskussionsside hvor du kan tale med andre brugere.

Skik og brug

Wikinyt har udarbejdet nogle få, men vigtige retningslinjer for at sikre kvaliteten på artiklene og deltagernes trivselen.

  • Vær venlig
Vikgigst av alt er at skabe et positivt millieu der alle kender sig opmuntret til at medvirke. Den bedste måde at gøre dette på er at være venlig, giv konstruktiv kritik, og skille mellem sag og person når man er uenig om noget.
  • Neutralitet
Wikinyt skal, så langt det er muligt, være en objektiv nyhedsportal, og vi vil derfor ha så saglige artikler som muligt. Opstår der problemer, for eksempel med en artikkels subjektivitet, bruger vi artiklens diskussionsside for at blive enige om en løsning som alle kan godtage.
  • Fri licens
Wikinyt er utgivet efter en Creative Commons-licens (CC), så at alt indhold kan bruges frit overalt. Brug ikke indhold som er værnet af ophavsret! Du kan derimod frit ovsersætte artikler fra andre wikinyt-versioner
Ha det kjekt!