Ungdomsskoleelv tok med seg hjemmebrent på skoletur

Fra Wikinytt

Målform: Bokmål - Dato: 15. mars 2008 - Oppdater siden - Rediger artikkelen - Flere nyheter
Da en skole i Trondheim denne uken skulle på skitur, var det en som hadde noe annet enn appelsin og sjokolade i sekken. En elev ved ungdomsskolen tok med seg hjemmebrent på skoleturen.

Også flere andre elever enn eleven smakte på heimebrenten eleven hadde med seg på vinteraktivitesdagen. Det var en voksen som var med på turen som oppdaget at flere av elevene smakte alkohol. Rektor ved Trondheims-skolen vil ikke si hvilken type alkohol det var, men lederen for FAU ved skolen bekrefter at elven hadde med hjemmebrent på aktivitetsdagen. FAU-lederen sier til Adresseavisen at han er sjokkert over at så unge mennesker får tak i hjemmebrent. Han mener at ungdommene selv burde ha forstått at det er helt uaksebtabelt å ha med seg hjemmebrent på et slikt arrangement, og han er fornøyd med den informasjonen FAU har fått fra rektoren ved ungdomsskolen, og de er trygge på at rektoren reagerer på riktig måte. Samme dag som aktivitetsdagen var, ble FAU informert om saken under et møte med skolens rektor. Rektoren sier at de så langt ikke har noen forutsetning for å kunne si om elevene var berusede eller om de ikke var det.

Alvorlig[rediger]

Skolen ser svært alvorlig på hendelsen, og rektoren har snakket med elevgruppen om hendelsen på aktivitetsdagen. Rektoren sier at elevene har rett til å forklare seg om saken. Det vil få konsekvenser for elevene som var involvert i saken. Rektoren sier at hun ikke har opplevd noe slikt mens hun har vært rektor ved skolen, men hun har hørt om lignende saker på andre skoler.

Kilder