Hopp til innhold

Tyskland tok sesongens tredje seier i skiskytterstafett

Fra Wikinytt

Målform: Bokmål - Dato: 12. januar 2006 - Oppdater siden - Rediger artikkelen - Flere nyheter

Sven Fischer, skjøt feilfritt på tredje etappe og bidro til seieren

Tyskland: Det tyske laget i skiskyting for herrer oppfylte favorittstempelet de fikk av NTB før dagens verdenscupstafett i bayerske Ruhpolding, og vant stafetten 41 sekunder foran Østerrike.

Tre av lagets utøvere klarte seg uten bommer på sine ti skudd, og da spilte det mindre rolle at Michael Rösch på åpningsetappen skjøt tre bommer. Norge, som stilte uten Ole Einar Bjørndalen og Lars Berger kom på tredjeplass, 59,6 sekunder bak Tyskland, etter at Stian Eckhoff tapte 32 sekunder på siste etappe.

Tyskland tok ledelsen ut fra første skyting og beholdt den gjennom hele stafetten, og Norge, det eneste laget som var innenfor 20 sekunder av Tysklands fart i sporet, trengte for mange ekstraskudd til å kunne true tyskerne. Alexander Wolf på andre etappe økte med 20 sekunder tross et fall på første runde, etter at Norges Emil Hegle Svendsen hadde skutt to ekstraskudd og falt ned på tredjeplass, og derfra og inn gikk tyskerne alene. Når så Sven Fischer og Michael Greis ikke trengte ekstraskudd på sine skytinger, kunne Tyskland sikre seieren. Norge lå på andreplass før siste etappe, men Eckhoff tapte 11 sekunder til Østerrike på runden fram til liggende skyting, og med ett ekstraskudd gikk Norge ut sju sekunder bak Østerrike. Til neste skyting var det blitt åtte sekunder, og selv om Eckhoff prøvde å gå inn østerrikeren tidlig på siste runden, tapte han ti sekunder til inn mot mål og hadde til slutt nok med å holde Raphael Poiree bak seg. Franskmannen gikk inn til fjerdeplass, ti sekunder bak Eckhoff, og Russlands Sergej Tsjepikov gikk inn til femteplass enda 13 sekunder bak.

Dette var tyskernes tredje seier av fire mulige denne sesongen, men Russland leder fortsatt verdenscupen ett poeng foran Tyskland, tross at russerne ikke har vunnet en eneste stafett i år.

Kilder

[rediger]