Hopp til innhold

Tsunami-varsel i Indonesia

Fra Wikinytt

Målform: Bokmål - Dato: 12. september 2007 - Oppdater siden - Rediger artikkelen - Flere nyheter

Kart som viser jordskjelvets plassering utenfor Indonesia

Indonesia: I følge USAs geologiske undersøkelsesbyrå (USGS), har et stort jordskjelv med en styrke på 7,9 på Richters skala rammet et havområde utenfor Indonesia. Det rapporteres at en tsunami har oppstått som følge av jordskjelvet.

Det amerikanske byrået for jordskjelvvarsel, National Oceanic and Atmospheric Administration (NOAA) har gitt varsel om tsunami, i det jordskjelvet er i en størrelsesorden som gir fare for en stor ødeleggende tsunami kan påvirke kystområder i hele Det Indiske hav."

- Havnivåmålinger indikerer at en tsunami oppstod etter jordskjelvet. Tsunamien kan gi ødeleggelser i enkelte kystområder, Basert på disse opplysningene er det en trussel for alle kystområder i Det Indiske hav, sa NOAA i sitt varsel,

Jordskjelvet ble registrert kl 18:10 lokal tid, 130 kilometer sydvest for BengkuluSumatra, med en dybde på 30 kilometer, og USGS erklærte at ødeleggelsene kunne bli moderate til alvorlige.

Rapporter forteller at bygninger i Jakarta ristet kraftig og at jordskjelvet kunne merkes så langt vekk som i Singapore og Thailand. Så langt er det ikke rapportert om dødsfall eller skadde.

Relaterte nyheter[rediger]

Kilder[rediger]