Tre drept i Vestfold

Fra Wikinytt

Målform: Bokmål - Dato: 18. november 2006 - Oppdater siden - Rediger artikkelen - Flere nyheter
En 38 år gammel mann skjøt og knivstakk i går fem personer, hvorav tre personer er døde. De første meldingene Politiet fikk inn var at en mann og kvinne var knivstukket i hodet i sin bolig på Nøtterøy. I tillegg ble en annen person angivelig funnet livløs utenfor boligen.

En av de tre knivstukkede fikk varslet en nabo.

Dagbladet kan ikveld melde at Sykehuset Vestfold har opplyst at én person er død, mens tilstanden til de to andre er henholdsvis kritisk og ustabil.

Samtidig som politiet rykket ut til Nøtterøy kom det melding om at to personer var funnet skutt og drept i Sandefjord. Når dette skjedde er ikke klarlagt.

I sin Volvo stasjonsvogn kjørte drapsmannen etter alt å dømme fra Sandefjord de rundt fem milene til Sløyfeveien på Nøtterøy. Der tok han seg inn og angrep sin 14 år gamle sønn, hans mor (39) og hennes mann (34). På eiendommen ble 14-åringen liggende livløs utenfor huset og ble senere erklært død. Alle de tre skal ha blitt knivstukket flere ganger, og de to voksne ofrene ble sendt til intensivavdelingen på Sykehuset Vestfold. En av dem klarte under dramaet å ta seg til et nabohus. Mens 38-åringens sønn fra det samboerforholdet tidligere ofte var på besøk hos faren og bestefaren i Sandefjord, har gutten ifølge flere kilder ikke vært å se ved boligen de siste par årene. Like etter å ha gitt sønnen dødelige skader med kniv, stakk mannen av i sin egen bil før politiet hadde rukket å sette opp sperringer på brua fra Nøtterøy til Tønsberg. Så kjørte han til Hydro Texaco-stasjonen i Andebu - også det en lengre kjøretur, før han gikk inn og avfyrte flere skudd, med en ung, kvinnelig ekspeditør og en kunde et par meter unna.

Etter å ha forskanset seg en kort periode på bensinstasjonen, tok 38-åringen seg igjen ut i bilen og kjørte avgårde tett fulgt av store, bevæpnede politistyrker. Like i nærheten kjørte han ut på et jorde og gikk ut av bilen. Med hagla i hendene ga han ingen tegn til å samarbeide med politiet.

- Gjerningsmannen ble anropt og bedt om å overgi seg, uten at det førte til noe. Så ble det avfyrt to ikke-dødelige skudd mot beina hans, forteller politimester Marie Benedicte Bjørndal i Vestfold politidistrikt.

Like etterpå valgte trippeldrapsmannen å gjøre slutt også på sitt eget liv.

Kripos og Spesialenheten for politisaker etterforsker nå selve hendelsene og politiets håndtering av dem.