Hopp til innhold

To StatoilHydro-ledere går på dagen

Fra Wikinytt

Målform: Bokmål - Dato: 7. oktober 2008 - Oppdater siden - Rediger artikkelen - Flere nyheter

Libya

Stavanger: / Oslo: To konserndirektører i StatoilHydro må gå på dagen etter Libya-saken.

Det er Tore Torvund og Morten Ruud som må gå med øyeblikkelig virkning, etter at den uavhengige granskingsrapporten angående Libya-saken ble lagt frem i dag.

- Tore Torvund og Morten Ruud går med virkning fra i dag ut av sine nåværende posisjoner og konsernledelsen i StatoilHydro. Fratredelsen har bakgrunn i de forhold som er omtalt i granskningsrapporten. Øystein Michelsen er i dag konstituert som konserndirektør for Undersøkelse og Produksjon Norge, og Helga Nes som konserndirektør for Prosjekter. Begge går inn i StatoilHydros konsernledelse, heter det i en pressemelding fra selskapet.

- Hydros avtale med en libysk konsulent var i strid med selskapets virksomhet, sier styreformann Terje Vareberg i StatoilHydro til nrknyheter.no. Det ble også slått fast at Norsk Hydro ikke gjorde problematiske forhold ved bedriftens drift kjent for Statoil før fusjonen.

«Statoil ble 26. september 2007 informert om mulige konsulentavtaler og transaksjoner knyttet til det tidligere Hydro Olje og Energis virksomhet i Libya som kunne være i strid med norsk og internasjonal korrupsjonslovgivning. Konsernsjef Helge Lund besluttet i samråd med det daværende Statoils styre å iverksette en ekstern gransking av blant annet disse forholdene.», står det i pressemeldingen.

Granskningsrapporten er nå levert til Økokrim.

Kilder[rediger]

Wikipedia
Wikipedia
Wikipedia har en artikkel om StatoilHydro.