Hopp til innhold

Tiåring råkjørte på E39

Fra Wikinytt

Målform: Bokmål - Dato: 26. september 2008 - Oppdater siden - Rediger artikkelen - Flere nyheter

E39
E39 i Børsa
E39

Orkdal: En tiåring kjørte i dag bil alene på E39 i Sør-Trøndelag, med en fart på mellom 60 og 90 km/t.

Tiåringen var på skolen da han tok nøklene til en bil og begynte å kjøre den. Først kjørte han noen runder i Orkanger sentrum, før han kjørte ut på E39. Bilen hadde automatgir.

Politiet fikk inn flere meldinger om vinglete kjøring, den første klokka 09.50. Personen bak denne meldinga sa at det så ut som om det var et barn som så vidt kunne se over rattet som førte bilen. Det er mye trafikk på strekninga, og veien ble stengt i motgående kjøreretning.

I Buvika skal bilen ha truffet autovernet og punktert, men gutten fortsatte å kjøre. Etter den siste tunellen før Øysand kom en politibil ned fra en utkjøringsrampe og la seg foran bilen, men i stedet for å stoppe forsøkte gutten å kjøre forbi politibilen på innsida. Han ble deretter tvunget ut av veien, og kjørte rundt 100 meter i veikanten før bilen stoppa av seg selv.

Barnevernet er kontakta etter hendelsen. Hva som vil skje videre er uvisst.

Ifølge Arve Nordtvedt, lensmann i Orkanger og Agdenes, har de spesielt én innmelder å takke for at ingen ble skada. En lærer fra guttens skole skal ha fulgt etter gutten i egen bil, og hatt kontakt med politiet under den hasardiøse ferden.

Kilder[rediger]