Hopp til innhold

Streik i Widerøe

Fra Wikinytt


Målform: Bokmål - Dato: 21. juni 2024 - Oppdater siden - Rediger artikkelen - Flere nyheter

Widerøes flyflåte satt på bakken på grunn av streik fra 8. mai 2013.
Foto: Kadellar

Onsdag 8. mai ble det streik i Widerøe etter at det ble brudd i meglingen mellom kabinansatte og selskapet. Striden gjaldt retten til å forhandle om pensjonsrettigheter, men lørdag 11. mai ble den opphevet etter at partene kom til enighet. Widerøe frakter hver dag 11.000 passasjerer fra 42 flyplasser i Norge og Europa fordelt på rundt 400 avganger. På grunn av streiken ble om lag 900 av Widerøes 1.400 ansatte permittert. Sist de kabinansatte i Widerøe streiket, var i 1992.

Widerøe er Nordens største regionale flyselskap. Selskapet har vært eid av SAS, men 3. mai meldte selskapet at de hadde inngått avtale om salg av 80 % av aksjene til en investorgruppe bestående av Torghatten ASA, Fjord1 AS og Nordland Fylkeskommune.

Partene er enige om at den kollektive pensjonsavtalen skal omgjøres til en innskuddsbasert pensjonsavtale fra 1. januar 2017. Man regner med at allerede fra søndag 12. mai vil det meste være på plass for å starte flyging igjen og at flyene vil gå som normalt fra mandag morgen.Kilder[rediger]