Statkraft bygger vindpark i Wales

Fra Wikinytt

Målform: Bokmål - Dato: 19. mars 2008 - Oppdater siden - Rediger artikkelen - Flere nyheter

Statkraft skal bygge en vindpark i Wales
Foto: Kwerdenker

Statkraft besluttet sist fredag, sammen med sin samarbeidspartner Catamount Energy Corporation, å bygge en vindpark i Wales. Selskapene fikk konsesjon for vindparken i fjor.

Denne vindparkutbyggingen blir Statkrafts første utenfor Norge, og de har planer om flere. Vindparken har fått navnet Blaengwen Wind Farm, og den skal bygges på et høydedrag nord for byen Carmarthen, som ligger sørvest i Wales. Vindparken vil bestå av ti vindturbiner fra Siemens Wind Power, som har en samlet installert effekt på 23 MW.

I drift høsten 2009[rediger]

Statkraft og Catamount Energy Corporation regner med at vindmøllene vil bli levert sommeren 2009, og at anlegget er ferdig og i drift høsten 2009. Myndighetene i Carmarthenshire ga selskapene konsesjon i mars i fjor.

Force 9 Energy, i samarbeid med Catamount Cymru Cyf (CCC), har utviklet prosjektet. Det er Catamount Cymru Cyf som vil stå som eier av vindparken.

Vil bli ledene i nordvest-Europa[rediger]

Statkrafts konserndirektør Siri Hatlen sier at Statkraft har som mål å bli ledene på vindkraft både på land og til havs i nordvest-Europa. De viktigste grunnene til at Statkraft satser i Storbritannia er gode vindforhold og noen av de beste rammebetingelsene i Europa.

Ni vindkraftprosjekter[rediger]

Statkraft har til sammen ni forskjellige vindkraftprosjekter under planlegging i Storbritannia sammen med forskjellige partnere. De har også 2,8 TWh under utvikling i Sverige, der sammen med SCA. Statkraft driver ogsp vinparkene på Smøla, Hitra og i Kjøllefjord.

Kilder