Sony lanserer Playstation 3

Fra Wikinytt
Hopp til navigering Hopp til søk

Målform: Bokmål - Dato: 20. november 2006 - Oppdater siden - Rediger artikkelen - Flere nyheter

Playstation 3 ble lansert 11. november 2006

Sonys spillkonsoll Playstation 3 ble lansert 11. november. Det har vært mange utsettelser av lanseringen, men selskapet håper nå at den siste utgaven av den populære spillkonsollen vil endre på selskapets negative økonomiske utvikling.

Sony har i lengre tid slitt i motbakke. I oktober måtte selskapet trekke tilbake 9,6 millioner batterier til bærbare datamaskiner, etter at det ble oppdaget at batteriene hadde feil. Selskapets Blu-ray-teknologi som ble lansert i sommer, har slitt med forsinkelser og leveringsproblemer. Amerikanske føderale myndigheter har nylig iverksatt en granskning av selskapet under mistanke om manipulering av markedet for minnebrikker. Sonys markedsverdi har falt til mindre enn halvparten av selskapets syd-koreanske rival Samsung.

Det var derfor en velkommen nyhet da selskapet 11. november kunne lansere selskapets nye flaggskip, Playstation 3 (PSP3). Selskapet håper at den nye utgaven av spillkonsollen vil sørge for at Sony opprettholder sitt hegemoni innenfor spillkonsoll-markedet - som er blitt langt mer konkurransepreget siden forrige utgave, Playstation 2 ble sluppet i 2000, som hittil er blitt solgt i over 100 millioner eksemplarer. Sony håper også på at PSP3 vil posisjonere selskapet innenfor det voksende segmentet av nedlastinger av video-filmer på internett.

Prisen på PSP3 er ved lanseringstidspunktet i USA være USD 500-600. Selskapet opplyser at PSP3 vil bli lansert i Europa i mars 2007.

Kilder[rediger]