Hopp til innhold

Scientologikirken i Frankrike stilles for retten for organisert bedrageri

Fra Wikinytt

Målform: Bokmål - Dato: 8. september 2008 - Oppdater siden - Rediger artikkelen - Flere nyheter

Frankrike

Frankrike: Scientologikirken stilles for retten i Frankrike for organisert bedrageri og ulovlig distribusjon av reseptbelagte legemidler.

Ifølge en rapport fra nyhetsbyrået AFP anklages scientologikirken for organisert bedrageri. Sju av dens medlemmer siktes også for ulovlig distribusjon av reseptbelagte legemidler. Dersom de finnes skyldig vil scientologi kunne bannlyses i Frankrike.

Ifølge rapporten kommer anklagene fra en anonym kvinne som i 1998 brukte nesten 30 000 amerikanske dollar på selvhjelpmateriale fra scientologikirken, blant dette reseptbelagt medisin. Etter noen måneder følte kvinnen seg bedratt. Etter klager fra flere andre personer beordret dommer Jean-Christophe Hullin at to scientologiavdelinger og de sju enkeltpersonene skulle stilles for retten for bedrageri og for å «virke ulovlig som farmasøyter».

Scientologikirken har offentliggjort en pressemelding der de sier de føler seg «stigmatisert» av det franske rettssystemet. I pressemeldinga stiller de spørsmål ved rettferdigheten i det franske rettssystemet og antagelsen om at man er uskyldig til det motsatte er bevist.

AFP sier at det er ukjent når saken skal høres, men advokaten til den anonyme kvinnen og flere andre personer i saken sier at det kan skje så tidlig som i 2009.

Kilder
Wikipedia
Wikipedia
Wikipedia har en artikkel om Scientologi.