Hopp til innhold

Regjeringen med 25 millioner kroner til tørkerammede i Etiopia

Fra Wikinytt

Målform: Bokmål - Dato: 19. juni 2008 - Oppdater siden - Rediger artikkelen - Flere nyheter

Etiopia: Regjeringen har besluttet å bevilge 25 millioner kroner til Etiopia, i forbindelse med tørken som herjer landet.

Etiopia
Foto: Vardion

- Regjeringen bevilger nå 25 millioner kroner i humanitær bistand i forbindelse med tørken i Etiopia. Støtten gis gjennom våre samarbeidspartnere i FN, Røde Kors og frivillige organisasjoner som allerede er i Etiopia, og som har godt kjennskap til behovene i landet, sier statssekretær Raymond Johansen i Utenriksdepartementet i en pressemelding.

Det er de økte matvareprisene og tørken som rammer landet, som har ført til en kritisk matsituasjon i Etiopia. De forente nasjoner (FN) sier at 3 millioner etiopere akutt bistand.

Videre i pressemeldingen sier statssekretær Johansen at selv om regnet nå har kommet, har viktige avlinger allerede gått tapt. Etter hvert vil også beite ta seg opp, men det vil ta tid før nye avlinger kan høstes. I denne situasjonen ønsker regjeringen å bidra til å redusere konsekvensene av den humanitære krisen som nå rammer folket i Etiopia.

Norge har også tidligere i år bevilget 10 millioner kroner, og dessuten rundt 10 millioner i humanitære midler til Etiopia gjennom FNs sentrale nødhjelpsfond (CERF) så langt i år, og bidrar nå med 25 millioner til.

Kilder