Hopp til innhold

Presidentvalget i Russland i gang

Fra Wikinytt

Målform: Bokmål - Dato: 2. mars 2008 - Oppdater siden - Rediger artikkelen - Flere nyheter

WIKINYTT følger Presidentvalget i Russland

(Alle saker om presidentvalget)
Russland avholder presidentvalg i dag, de første valglokalene åpnet i går
Foto: David Liuzzo
Russlands nåværende president Vladimir Putin holder med Dmitrij Medvedev
Foto: Ricardo Stuckert/ABr

Valget på hvem som skal bli ny russisk president er i gang. I går kveld åpnet de første 59 valglokalene på halvøya Tsjukotka.

Dermed kunne de første russiske velgerne avgi sin stemme klokken åtte søndag morgen lokal tid. Tilsammen er det 109 millioner russere som har stemmerett, men hvor mange som kommer til å stemme er naturlig nok uvisst, men man mener at det vil bli en nedgang i hvor mange som vil stemme (valgdeltakelse på under femti prosent (Aftenposten.no)), da de fleste mener at valget allerede er avgjort på forhånd, da alle meningsmålinger viser at førstestatsminister Dmitrij Medvedev mest sannsynlig kommer til å vinne. De tre andre kandidatene ligger langt under Medvev på disse meningsmålingene.

Medvev er Russlands nåværende president Vladimir Putin favoritt, og Medvev er sagt å være arvtageren til Putins politikk.

På grunn av Russlands store størrelse ligger landet i elleve tidssoner, og derfor stenger de siste valglokalene først klokken nitten norsk tid, i Kaliningrad. Like etter det, altså like etter klokken nitten, ventes de første valgdagsmålingene.

Kilder