Politiaksjon mot rusmiljøet ved Oslo S

Fra Wikinytt

Målform: Bokmål - Dato: 16. april 2008 - Oppdater siden - Rediger artikkelen - Flere nyheter

- Vi har den siste uken iverksatt en noe mer intensiv jobbing opp mot kjøp og salg av narkotika, samt opprettholdelse av ro og orden som skal gi en trygghetsfølelse for folk som ferdes i området. Dette gjøres også ikke minst for å avdekke barn og unge som befinner seg i faresonen i det belastede området


—Karsten Fossum ved Oslo politidistrikt til NRK


Oslo: Over 100 personer er pågrepet etter at politiet har hatt flere aksjoner mot rusmiljøet utenfor Oslo S.

Jernbanetorget. Inngangen til t-banestasjonen er nedenfor tårnet, til venstre.

NRK melder at 120 personer er pågrepet i forbindelse med aksjoner som politiet har gjennomført mot rusmiljøet ved Jernbanetorget i Oslo.

Klager fra publikum

En grunn til at politiet har aksjonert er flere klager fra publikum på inngangen til t-banestasjonen på Jernbanetorget, som lenge har vært en samlingsplass for rusmisbrukere.

- Det er ikke noe å legge skjul på at vi får en del klager fra publikum når det gjelder narkomane i bybildet. Vi skal ikke ha noe lovtomt rom i Oslo, og det er grunnen til at vi nå slår ned på kriminaliteten der nede, sier Fossum til NRK Østlandssendingen.

Kan være hvor de vil

Politiet har ønsket å intensivere arbeidet i området på grunn av den negative utviklingen den siste tiden, men Fossum understreker at aksjonene ikke har som mål å jage bort de narkomane, forteller Fossum til NRK.

- De narkomane skal få være akkurat hvor de vil i Oslo by, bare de ikke driver med kriminalitet, sier Fossum til NRK.

Kilder