Oliver reddet fra kidnapperne

Fra Wikinytt
Hopp til navigering Hopp til søk

Målform: Bokmål - Dato: 17. april 2008 - Oppdater siden - Rediger artikkelen - Flere nyheter
Danmark: (København) Oliver, som onsdag denne uken ble kidnappet av maskerte menn når moren skulle hente han i barnehagen, ble torsdag kveld befridd fra kidnapperne av politiet i en politiaksjon.

København

Politiet i Danmark gjennomførte en politaksjon mot en leilighet i Hvidovre utenfor København klokken 19.08 torsdag kveld.

- Oliver Chaanhing ble befridd ved en politiaksjon klokken 19.08, sier operasjonsleder Henrik Hattel i Nordsjælland-politiet til VG Nett.

- Politiet har drevet intensiv etterforskning helt siden Oliver forsvant, og det ledet til at vi i kveld fant femåringen i en leilighet i Hvidovre utenfor København, sier operasjonslederen til VG Nett.

De to personene som befant seg sammen med Oliver i leiligheten, er nå arrestert av politiet.

- De to arresterte er av kinesisk opprinnelse og ble arrestert i Hvidovre. Det viktigste nå er å få gjenforent Oliver med sine foreldre. Han har vært igjennom en stygg opplevelse, og nå skal vi få undersøkt hvordan han har det. Den umiddelbare vurdering er at han etter omstendighetene har det bra, sier visepolitiinspektør Uffe Stormly til danske Ekstra Bladet.

Politiet sier i en pressemelding at de karaktireserer denne saken som en utpressingssak, der kidnapperne framsatte krav om løsepenger for å frigi Oliver.

Politiet venter at flere personer vil bli arrestert i saken fremover.

Kilder