Hopp til innhold

Norge videre til finalen i MGP

Fra Wikinytt

Målform: Bokmål - Dato: 21. mai 2008 - Oppdater siden - Rediger artikkelen - Flere nyheter

Serbia: Maria Haukaas Storeng klarte, med sangen Hold On Be Strong, å komme seg videre til finalen i Eurovision Song Contest (ESC). Norge ble ropt opp som finalist helt til slutt.

Maria Haukaas Storeng
Foto: Hugo.arg

Jubelen stod i taket i den norske presseleiren, da Norge var det land som stod i den siste konvolutten.

Avslutter finalen

Under en pressekonferanse etter semifinalen tirsdag, trakk Maria Haukaas Storeng nummer 25, og vil derfor avslutte hele finalen, som vil arrangeres på lørdag.

- Dette er helt vanvittig! Wow!, sa Maria Haukaas Storeng til VG Nett på vei inn til pressekonferansen i Beograd.

Ann-Mari Andersen vinner-sikker

Den samiske artisten Ann-Mari Andersen, som selv var med i den norske finalen av Melodi Grand Prix, men ikke nådde helt opp, er sikker på at Maria kommer til å vinne ESC-finalen.

– Det var spennende minutter på slutten, men samtidig hadde jeg en følelse av at hun ville gå videre og jeg synes det ville vært utrolig urettferdig om Maria ikke hadde gått videre, sier Ann-Mari Andersen til NRK Sámi Radio.

– Maria opptrer så naturlig og sangen er så enkel og det er også antrekket hennes og selvfølgelig det at hun er fra Nord-Norge.Det kommer til å bli en spennende kveld, men jeg gleder meg veldig, fortsetter Ann-Mari Andersen til NRK Sámi Radio.

Nesten en million

Hele 925.000 nordmenn fulgte med på sendingen når Maria Haukaas Storeng og Norge gikk videre til finalen. Dette er rekordamnge seere. Da Guri Schanke røk ut av konkurransen i semifinalen i Helsinki (Finland), med Ven a bailar conmigo, fulgte bare 706.000 seere med på sendingen.

- Interessen er til og med større enn det var med Wig Wam. Maria er vårens store medieyndling, og det virker som om folk ikke får nok av henne, sier Marias manager, Mads Rogde, til Dagbladet.no.

- I vinter var det politisk uro i Serbia, noe som skaper spenning siden både Maria og Mira Craig skulle dit sammen. Dessuten er «Hold On Be Strong» fra før en hit, og hun ligger som nummer fem på VGs albumliste. Det har ført til tung promotering av henne på tv og i media, fortsetter Rogde.

De landene som gikk videre fra semifinalen var (etter i hvilken rekkefølge de ble lest opp i): Hellas, Romania, Bosnia og Hercegovina, Finland, Russland, Israel, Aserbajdsjan, Armenia, Polen og Norge, og disse er dermed klar for finalen på lørdag.

Kilder