Hopp til innhold

Nordmann døde under haisafari i Sør-Afrika

Fra Wikinytt

Målform: Bokmål - Dato: 14. april 2008 - Oppdater siden - Rediger artikkelen - Flere nyheter

Sør-Afrika

Sør-Afrika: En norsk turist og to amerikanske turister ble drept da en monsterbølge traff en haisafaribåt og veltet båten.

Ulykken skjedde ved 10-tiden søndag morgen i havet utenfor Gansbaai i Sør-Afrika. Sammen med ni andre turister var nordmannen på en såkalt haibur-tur. Båtene har et bur som senkes ned i vannet, slik at turistene nesten kan svømme med haiene.

Monsterbølge

Akkurat da båten hadde ankret opp, ble den overrasket av en såkalt «monsterbølge», og alle de 19 som var ombord ble kastet i havet. Av disse omkom en nordmann og to amerikanere. Det melder nettstedet News24.com.

En av de omkomne måtte hentes av dykkere, da han havnet under båten. Det er ikke klart om dette var den norske turisten. De to andre omkomne ble funnet druknet i sjøen.

Utenriksdepartementet opplyser at de ikke kan kommentere saken, men sier at de ikke har fått opplysninger om det var flere nordmenn ombord i båten. Det arbeides nå med å varsle nordmannens pårørende.

- Jeg har fått opplyst at en båt skal ha blitt rammet plutselig av en stor bølge, en såkalt «freak wave», sier ambassaderåd Helge Stange ved den norske ambassaden i hovedstaden Pretoria til Dagbladet.no

Det er selskapet Great White Shark Projects som eier båten. Det var ti turister og ni ansatte ombord i båten da ulykken skjedde.

Populært turistområde

Havet utenfor de særvestlige områdene av Afrika er et populært turistområde, også for nordmenn. Havet bugner av hvithai, og turistene kan oppleve haiene på nært hold ved at en rekke selskaper har daglige dykkerturer.

Kilder