Hopp til innhold

Mann døde etter fall i Akerselva

Fra Wikinytt

Målform: Bokmål - Dato: 11. mai 2008 - Oppdater siden - Rediger artikkelen - Flere nyheter

Oslo: En mann falt i 20-tiden lørdag kveld ut i Akerselva ved Vaterlandsparken. Mannen er bekreftet omkommet, og han var fra Sørlandet og var 55 år gammel.

Mannen ble hentet opp av vannet først like ved Operaen i Bjørvika, etter å ha drevet med vannet i 20 minutter. Mannen bor nå i utlandet, men var på besøk i Oslo. Det er for tiden høy vannføring i elva, og mannen ble tatt av strømmen. Flere vitner så at han falt ut i vannet og drive nedover elva.

- Mannen ble forsøkt gjenopplivet i lang tid både på ulykkesstedet og etter at han var fraktet til Ullevål Universitetssykehus, men livet sto ikke til å redde, sier vaktleder Lennart Kyrdalen ved Sentralvakta i Oslo Politidistrikt til Aftenposten.no.

Mistet balansen

- Mannen hadde et uhell. Han sto på kanten ved elven sammen med en kvinnelig bekjent, og mistet balansen. Han kom seg ikke opp, og ble liggende i vannet i tjue minutter, sier Kyrdalen.

- Han ble hengende i vannet i flere minutter mens vi ventet på flere redningsmannskaper, før vi fikk ham opp, sa innsatsleder Rune Bjørsvik til Aftenposten.no like etter 20.30-tiden.

Politiet fikk melding om at mannen var falt ned i vannet 20.09, men han ble først hentet opp klokken 20.29. Da ble mannen kjørt til Ullevål universitetssykehus.

- Jeg kom gående ved Operaen da jeg så en del mennesker ved broa. Da jeg kom nærmere så jeg utrykningskjøretøy og dykkere, og noen som holdt tak i mannen som lå i vannet. Da de fikk ham opp gikk de umiddelbart i gang med hjerte- lungeredning, sier Arve Bjerkåsholmen til VG Nett.

Mannen ble bekreftet omkommet ved midnatt.

- Han ble kjørt til Ullevål sykehus og ble bekreftet død der, sier Ole-Petter Jacobsen ved sentralvakta i Oslo politidistrikt til VG Nett.

Kilder