Hopp til innhold

Kvartfinalene i Mesterligaen 2007: Manchester United - Roma 7-1 - United videre

Fra Wikinytt

Målform: Bokmål - Dato: 10. april 2007 - Oppdater siden - Rediger artikkelen - Flere nyheter
Italia: / Storbritannia: Kvartfinalekampene mellom AS Roma og Manchester United ble spilt på Olympiastadion i Roma og Trafford i Manchester.

Supporterbråk[rediger]

Atmosfæren før, under, og etter begge kampene skulle bli preget av supporterbråk. Særlig i den italienske hovedstaden var det ille, hvor maskerte politimenn gikk til angrep på tilskuere. Fem personer (deriblandt en nordmann) ble sendt til sykehus med knivskader.

Men også i Manchester skulle det bli opptøyer. Etter å ha tapt den første kampen ble Unitedsupporterene mobbet av Romafans, og etter å ha blitt slått på Old Trafford, ble Romafansen mobbet av Unitedsupportere. Heldigvis førte ikke dette til større ting enn at politiet hadde kontroll.

Den første kampen[rediger]

Den første kampen på Olympiastadion i Roma hadde italienerene i sin hule hånd, og kunne ha plusset på flere enn de to målene de endte opp med. Manchester United-spillerne spilte ikke bra, og var direkte heldige som fikk resultatet de fikk.

Romas mål kom med Rodrigo Taddei og Mirko Vucinic, og Manchester Uniteds med Wayne Rooney.

Men så skulle det gå seks dager, og et fotballmirakel skulle utarte seg på Old Trafford.

Første omgang[rediger]

Avsparket for kamp to ble gjort 20.45 med den slovakeren Lubos Michel som dommer. Kapteinene Ryan Giggs (Manchester United) og Francesco Totti (Roma) tar hverandre i hånden og kampen er i gang. Roma gjør to endringer fra forrige kamp. David Pizzaro kommer inn for Simone Perrotta, og Mirko Vucinic kommer inn for en skadd Rodrigo Taddei. Også bytter hos United. Alan Smith tar Ole-Gunnar Solskjærs plass på topp, og Darren Fletcher tar en suspendert Paul Scholeses plass på midtbanen. Manchester United presset Roma fra start, og vanligvis så ballsikre italienere så ut til å være vegret mot ballen. Likevel kom de til to bra muligheter i løpet av de første ti minuttene. Totti og David Pizzaro hadde begge skudd som strøk Edwin van der Sars høyre stolpe. Men allerede etter 11 minutter kom den første scoringen. Cristiano Ronaldo mottar ballen på høyresiden, kjører litt siksakk med noen Romaforsvarere og legger ut en utsøkt pasning til Michael Carrick. Carrick bruker to touch, og lobber ballen elegant over Romas keeper Doni som står ute på 7 meter. Etter dette var United være fullstendig overlegne, med det ene mønsterangrepet etter det andre. Og det høye presset betalte seg igjen. Denne gangen med et-touchfotball som stjal de aller flestes pust. Fra egen 16-meter går det 6 et-touchpasninger før ballen ligger igjen bak en forvirret brasiliansk Romakeeper. Gabriel Heinze til Ryan Giggs. Giggs til Alan Smith og 2-0 til hjemmelaget som har åpnet helt suverent! Også tenkte hele Italia: "Dette kan ikke bli verre", men det ble det så absolutt. Roma slår en lang ball inn i feltet som Cristiano Ronaldo tar i mot. Han setter i gang med å drible 4 Romaspillere, og får akkurat dyttet ballen videre til Ryan Giggs før femtemann (Cristian Panucci) får satt inn en takling. Giggs slår hardt inn i feltet, og på bakerste stolpe står Wayne Rooney og breiser inn 3-0 til de Engelske ligamesterne. Vanntro i begge deler av supportersvingene. Etter dette kunne det virke som United la seg litt ned etter en åpning som man kun fant i diverse cupkamper mot 5-divisjonslag. De lå å styrte spillet på midten, å virker ikke så angrepsvillige mot et oppløst Romalag. Likevel tok de sjansen når den kom. Cristiano Ronaldo hadde to gode skudd like utenfor Romas mål, og var sterkt delaktig i en nestenkopi av 3-0. Og et minutt før pause setter nettop Ronaldo den siste spikeren i en begravelsesklar Romakiste. Ronaldo blir spilt fri av Ryan Giggs, går 20 meter mot et Romalag som rygger og rygger, og klinker ballen inn nede ved venstre stolperot. 4-0 til Manchester United etter en historisk oppvisning.

Pause[rediger]

Lagene går i garderoben etter 3 minutter med ekstra tillegg. Manchester United har spilt skjorten av Roma, men likefullt skal det sies at Roma ikke spilte dårlig overhode. Lagene hadde spilt jevnt utenom de 4 målene til United, og Roma kunne fått både to og tre mål på langskudd. Verken Luciano Spalletti (Roma) eller Sir Alex Ferguson (United) gjør bytter i pausen, men Patrice Evra har begynt å varme opp.

Andre omgang[rediger]

Og United begynte som i første omgang, ved å presse Roma tilbake på banen. Rooneys avslutning etter 48 minutter slåes til corner av Doni. Corneren går over, men 30 sekunder senere slår Ryan Giggs inn for endte gang. Smith dras ned av Philliphe Mexes, og ville fått straffe om ikke Cristiano Ronaldo hadde breisiet den inn med høyre fot på bakerste stolpe. 5-0. Etter dette kommer Patrice Evra inn for John O'Shea som har vært temmelig arbeidsløs på høyreback. Etter det 5. målet slippes Roma mer til, og feilpasningene florerer i begge lag. United triller for det meste ball, og bare Alan Smith står igjen på topp. Cristiano Ronaldo prøver seg også på enkelte dribleraid, men de stopper som regel etter å ha driblet 3-4 mann. Likevel er det også United som får kampens 6. mål. Ronaldo kommer seg oppover på høyresiden, og har 5 Romaspillere rundt seg. Han dribler i midlertid av alle, slår inn, men innlegget blir dessverre for langt. Det gjør ikke noe fra eller til for Gabriel Heinze som legger en nydelig tversover til Michael Carrick, som på enda mer nydelig vis banker ballen oppe i vinkelen. Romas keeper står stille å ser på, og TV-ekspertene har fått enda en kandidat til "Dagens flotteste mål". Under jubelfeiringen blir Ryan Giggs tatt av til fordel for Ole-Gunnar Solskjær. Etter dette blir kampen stilferdig og lite severdig i ca 10 minutter. Lagene triller ball, og virker ikke særlig lystne på å angripe. Og det straffer seg - for United.

For når det gjenstår ca 20 minutter av en utrolig fotballaften, får Francesco Totti fulltreff med innlegget som Danielle De Rossi scorer på med ryggen mot mål, og utsiden av venstrebenet. Også en kandidat til dagens vakreste mål.

United ser ikke ut til å affisere seg av scoringen, og bytter inn Kieran Richardson for tomålsscorer Michael Carrick. Richardson virker frisk det kvarteret han får spille, men viser også synlige tegn på manglende kamptrening. United prøver seg nå på propogandafotball. Solskjær og Smith har begge chipper fra omtrent død vinkel som lander i nettaket. Men forsøk blir til mål etter 81 minutter. Inbytter Solskjær drar av 3 Romaspillere, og finner en annen innbytter, Patrice Evra som breiser inn 7-1 for United via stolpen. Ydmykende for Roma.

Lagene[rediger]

Manchester Uniteds lag:

Edwin van der Sar
John O'Shea (Patrice Evra 52. min)
Rio Ferdinand (Gult Kort 54. min)
Wes Brown
Gabriel Heinze
Cristiano Ronaldo
Michael Carrick (Kieran Richardson 73. min)
Darren Fletcher
Wayne Rooney
Ryan Giggs (Ole-Gunnar Solskjær 61. min)
Alan Smith (Gult Kort 36. min)

Manager: Sir Alex Ferguson

Romas Lag: Doni
Marco Cassetti (Gult Kort 90.min)
Phillipe Mexes (Gult kort 85. min)
Cristian Chivu
Cristian Panucci
David Pizzaro
Danielle De Rossi (Jacques Faty 86. min)
Cristian Whillhelmson (Aleandro Rosi 88. min)
Mirko Vucinic
Mancini (Stefano Okaka Chuka 90. min)
Francesco Totti

Manager: Luciano Spalletti

Kilder