Hopp til innhold

Kurt Asle Arvesen vant etappe i Tour de France

Fra Wikinytt

Målform: Bokmål - Dato: 17. juli 2008 - Oppdater siden - Rediger artikkelen - Flere nyheter

Frankrike: Den norske syklisten Kurt Asle Arvesen fra Eresfjord vant onsdag 16. juli 2008 en etappe i Tour de France for første gang.

Kurt Asle Arvesen
Foto: Heidas

Etappen gikk fra Lannemezan til Foix og var på 167,5 km i kupert terreng. Arvesen, som sykler for Team CSC-Saxo Bank, brukte 3:58:13 på etappen og kom i mål 1,5 cm foran Martin Elmiger. Alessandro Ballan fikk samme tid.

Arvesen var i et brudd som på det meste opparbeidet seg et forsprang på hovedfeltet på over 15 minutter. Thor Hushovd vant spurten i hovedfeltet og kom inn som nr. 13, 14:51 bak Arvesen.

Allround-rytter

Mens Hushovd er en typisk spurter som kjører for å få den grønne sprint-trøya i Tour de Fance, er Arvesen en allround-syklist. Han er etter dagens etappe på 73 plass i kampen om den gule trøya, 55:39 bak ledende Cadel Evans, han har 43. plass med 25 poeng i kampen om den grønne trøya og 45. plass med 8 klatrepoeng. Til sammenligning ligger Hushovd på 91. plass, 1:10:32 bak Evans. Hushovd har 117 poeng i kampen om den grønne trøya og ligger på 3. plass, men ingen klatrepoeng.

Arvesen er hjelperytter på sitt lag, kapteinen er Carlos Sastre. Det betyr at Arvesen må være vindskjerm og flaskehenter og hjelpe slik at lagets kaptein får en billig reise. Men på årets 11. etappe kom han med i et brudd hvor han aktivt jobbet for å holde unna for hovedfeltet. Bruddet holdt helt til mål.

Kurt Asle Arvesen har vært profesjonell syklist siden 1998. Han er 33 år gammel.

Kilder