Hopp til innhold

Innvandrere bak rasistisk vold i München

Fra Wikinytt

Målform: Bokmål - Dato: 3. januar 2008 - Oppdater siden - Rediger artikkelen - Flere nyheter

Den tyske delstatsministeren Joachim Herrmann ønsker å sende hjem den vanekriminelle tyrkiske voldsmannen.
Foto: Manfred E. Fritsche / mef-presseservice

Vanekriminelle innvandrerungdommer banket i forrige uke opp en pensjonert rektor (76) i den tyske byen München. Tyrkiske Serkan og hans greske kamerat Spiridon påførte den eldre mannen alvorlige skader, mens de ropte «dritt-tysker». Serkan hadde også på forhånd varslet angrepet, da han hadde ringt en annen kamerat og sagt at «nå skal du være vitne til at jeg dreper en jævla tysker!»

Den pensjonerte læreren hadde bedt ungdommene slutte å røyke på T-banen da de svarte med å slå og sparke ham nesten livløs. 20-30 andre passasjerer satt apatisk og ignorerte hendelsen.

Episoden har skapt sterke reaksjoner i Tyskland. Det konservative parlamentsmedlemmet Kristina Köhler uttalte til avisen Frankfurter Allgemeine Zeitung at «når en utlending banker opp en tysker, er dette også rasisme akkurat som når det går motsatt vei».

Tyrkiske Serkan, som har vokst opp i Tyskland men ikke er tysk statsborger, risikerer nå å sendes tilbake til opprinnelseslandet. Den bayerske ministeren Joachim Herrmann uttalte til avisen Bild at «Når vi har juridisk mulighet til det, skal vi deportere den tyrkiske statsborgeren tilbake til hjemlandet hans. Siden den andre er EU-borger har vi ikke muligheten til å gjøre det samme, men hadde vi hatt det ville vil prøvd».

Begge de to voldsmennene var kjenninger av politiet. Serkan hadde tidligere utført 39 forbrytelser, mens Spiridon hadde 23 hendelser på rullebladet.

Kilder