Hopp til innhold

Høyre roser Stoltenbergs lovede satsing på skolen

Fra Wikinytt

Målform: Bokmål - Dato: 5. januar 2008 - Oppdater siden - Rediger artikkelen - Flere nyheter

Høyres Ine Marie Eriksen Søreide ønsker Stoltenbergs varslede satsing på skolen velkommen.
Foto: Kirkens informasjonstjeneste

Norge: Statsminister Jens Stoltenberg lovet i årets nyttårstale at regjeringen vil jobbe for å bedre den norske skolen. Utspillet får nå ros av Høyres utdanningspolitiske talsperson Ine Marie Eriksen Søreide. Søreide ønsker regjeringen velkommen etter, men mener at det er «40 års sosialdemokratisk enhetsskolepolitikk som har ført skolen dit den er i dag».

Søreide, som er leder av Stortingets kirke-, utdannings- og forskningskomité, mener at mye av tiden i norsk skole går bort i ingenting. Hun uttaler at Høyres skolepolitikk alltid har dreid seg om kunnskap, og påpeker at skolen skal være et sted å lære, ikke bare et sted å være. Søreide påpeker at Arbeiderpartiet og Sosialistisk Venstreparti tradisjonelt har kritiserte Høyres skolepolitikk for nå å gå mot Høyre, og uttaler i en pressemelding at «venstresidens kursendring er viktig for elevene som risikerer å gå ut av skolen uten å kunne lese eller skrive».

Arbeiderpartiets Jens Stoltenberg lovte i sin nyttårstale at regjeringen nå ville satse på skolen.
Foto: Harry Wad

Søreide får støtte av tidligere undervisningsminister og partikollega Kristin Clemet. Clemet mener at alle andre enn Stoltenberg allerede for seks-sju år siden var fullt klar over at kvaliteten i skolen ikke var som den skulle være, og karakteriserer statsministeren som freidig. Hun uttaler videre at utdanningsminister Bård Vegar Solhjell (SV) har flyttet SVs skolepolitikk over mot Høyre.

Kilde[rediger]