Hopp til innhold

Gjensidige Forsikring på børs

Fra Wikinytt

Målform: Bokmål - Dato: 15. desember 2010 - Oppdater siden - Rediger artikkelen - Flere nyheter

Oslo Børs.
Foto: Erik.Storm / StockLink iMarkedet

Norge: - Dette dreier seg ikke om Storebrand, sa konsernsjef i Gjensidige Forsikring da han i dag tok Gjensidige på børs.

- Ved noteringen gjøres vi i stand til å kunne delta i den konsolideringen som vil foregå fremover i et nordisk og baltisk marked. Men på et kort sikt vil dette dreie seg om å skape verdier og levere på de målene vi har, sa konsernsjef Baastad etter noteringen.

Hva med Storebrand?[rediger]

Når ledelsen i Gjensidige Forsikring møtte pressen kom det uungålige spørsmålet rundt Storebrand dukket selvfølgelig opp. Gjensidige eier 24,33 prosent av Storebrand og har tidligere vært i samtaler om å slå seg sammen.

Konsernsjef Helge Baastad var tydelig på at børsnoteringen ikke er et ledd i noen kortsiktige transaksjoner.

- Det er viktig for meg å være veldig tydelig på at børsnoteringen ikke har noe med en spesifikk eller kortsiktig transaksjon, sa Baastad som minnet om at selskapet har drevet i 190 år og planlagt noteringen lenge.

- Dette dreier seg ikke om Storebrand, det dreier seg om Gjensidige det som skjer i dag, var Baastad sitt klare svar på når budet på Storebrand eventuelt kommer.

Storebrand-aksjen har steget med rundt 20 prosent de siste tre månendene.

Stiftelsen fortsatt største eier[rediger]

Det er Gjensidigestiftelsen som har solgt aksjer i forbindelse med børsnoteringen. I alt har aksjesalget innbragt omtrent 10 milliarder kroner til stiftelsen. Avkastningen på disse pengene skal danne grunnlag for årlige gaver til allmennyttige formål som fremmer trygghet og helse.

Stiftelsen er fortsatt den største eieren i Gjensidige, med 60 prosent av aksjene, og skal ivareta kundenes interesser i Gjensidige. Ikke minst skal den videreformidle utbytte fra selskapet til kundene.

- Tilknytningen til kundene som ivaretas av stiftelsen er svært viktig for Gjensidige. Samtidig vil børsnotering og et bredere eierskap styrke selskapets muligheter for utvikling fremover, sier Baastad.Kilder[rediger]